fbpx
Skip to main content
Piloti

POTRESNO: Pogledajte video kojim su se piloti oprostili od svojih kolega!

Foto: Youtube printscreen/Marko Bojičić
U opisu videa stoji poruka prepuna tuge

''Katastrofa je kad ostaneš u trenu bez drugova. Major Omer Mehić, kapetan Milovan Đukalić, tehničari zastavnici Nebojša Drajić i Ivan Miladinović, odleteli su u petak 13. marta 2015. i nisu nam se vratili. Neka im je večna Slava! Leteli su helikopterom Mi-17 iz sastava 890. mešovite helikopterske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade u Batajnici'', stoji u opisu videa koji je objavljen na Jutjubu.

U poslednjim sekundama snimka, vidi se i posveta - ''drugarima''.

Podsećamo, piloti su tragično nastradali prilikom pokušaja da spasu bebu koja je bila životno ugrožena, a više informacija o tragediji možete pročitati ovde.

Nastradali pripadnici Vojske Srbije

Omer Mehić, pilot, vođa vazduhoplova, major avijacije, rođen 24. jula 1967 godine u Doboju. Bio je na dužnosti pomoćnika komandanta za transport i traganje i spasavanje, ujedno nastavnik letenja u komandi 890. mešovite helikopterske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade.

Milovan Đukarić, pilot, kapetan avijacije, rođen 22. jula 1982. godine u Novom Sadu. Bio je na dužnosti pilota u 1. helikopterskom odeljenju 890. mešovite helikopterske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade.

Nebojša Drajić, mehaničar-letač, zastavnik tehničke službe, rođen 22. maja 1971. godine u Bajinoj Bašti. Bio je na dužnosti komandira odeljenja, ujedno letača, 1. odeljenja za helikopter i motor za HT-40/48, vod za helikopter i motor, Četa za vazduhoplovno-tehničko održavanje 890. mešovite helikopterske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade.

Ivan Miladinović, mehaničar-letač, zastavnik tehničke službe, rođen 24. avgusta 1968. godine u Kruševcu. Bio je na dužnosti prvog podoficira u Četi za vazduhoplovno-tehničko održavanje 890. mešovite helikopterske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade.

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
12 Beograd