fbpx
Skip to main content

POTRESNO: Preminula devojčica od vrućine jer je otac ostavio u kolima

VARŠAVA - U Ribnjiku u Šleziji preminula je trogodišnja devojčica koju je otac danas ostavio u zaključanom automobilu na vrućinama od preko 30 stepeni i otišao na posao.

"Verovatno je trebalo jutros da je odveze u obdanište, ali zaboravio je i otišao pravo na posao. Otac nije psihički u stanju da bude saslušan", kazala je poljskom radiju RMF FM portparol lokalne policije Aleksandra Novara.

Automobil je zaključan stajao nekoliko sati na suncu. Kada je otac izašao sa posla video je da je ćerka u kolima, ali pokušaj oživljavanja nije uspeo, dete je već bilo mrtvo.

Dete na suncu u zaključanom automobilu otkrili su danas i prolaznici u Krakovu, gde je porodica turista iz Belorusije pošla u šoping, a u kolima je ostavila trogodišnje dete koje je na kraju moralo da bude prebačeno u bolnicu. Roditelji će odgovarati za ugrožavanje bezbednosti deteta.

U Bjalistoku na istoku Poljske osmogodišnjem dečaku iz Belorusije pozlilo je od vrućine u parkiranim kolima, ali na poziv prolaznika došli su policajci, razbili prozor i dete izvukli.

"Preostaje nam samo da apelujemo na zdrav razum roditelja. Ne ostavljajte po vrućinama decu u kolima čak ni na kratko. Deca nisu otporna na visoke temperature, a kola se brzo zagrevaju. Visoka temperatura izaziva i strah kod deteta i to je strašna smrt", apelovala je danas na Poljake Ivona Kuc iz Glavne komande poljske policije.

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd