Skip to main content
američka zastava

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Evo kako NAJLAKŠE doći do američke vize!

Foto: Profimedia
Pažljivo pročitajte sve stavke.

Ako biste da otputujete u SAD, pre avionske karte pobrinite se da nabavite američku vizu, jer je to navažniji korak ka ostvarenju vašeg cilja.

Pre svega, odvojite dovoljno vremena za njeno pribavljanje. Iako se procedura razlikuje u pojedinim ambasadama i konzulatima, moraćete da prođete kroz sledeće stavke.

Ukoliko još ne znate za koji ste posao rođeni, klikom OVDE pogledajte fotografiju i razjasnićete Vašu dilemu.

Prvo, popunite onlajn zahtev za neuseljeničku vizu. Kako piše na sajtu ambasade SAD u Srbiji, one se izdaju osobama sa stalnim boravkom van SAD, koje žele da privremeno putuju u ovu zemlju – “turistički, poslovno, zbog privremenog zaposlenja, da studiraju, ili zbog medicinskog tretmana”.

Obratiti pažnju na fotografiju

Tokom popunjavanja ovog formulara, vodite računa o karakteristima koje mora da ima vaša fotografija koju prilažete. Pre nego što odete na intervju u ambasadi, odštampajte svoju prijavu, kako biste potvrdu o tome da ste je popunili, mogli da ponesete sa sobom.

Nakon toga, zakažite intervju, ali obratite pažnju na vreme čekanja, o kom možete više da saznate na sajtu ambasade. Na primer, kod nas se na razgovor za turističku vizu čeka 15 dana, ali ako putujete u SAD kao student, čeka se samo jedan dan.

Pojedine ambasade zahtevaju da pre odlaska na intervju platite taksu, koja bi isto mogla da vas sačeka i nakon što vam viza bude odobrena.

Poneti na razgovor i drugu dokumentaciju

Na razgovor ponesite i svu nepotrebnu dokumentaciju, koja se, osim potvrde o popunjenom zahtevu za vizu i fotografije, razlikuje od države do države. Neke ambasade traže i potvrde poput one o tome da možete da finansirate svoj put, ili o razlogu vašeg odlaska. O tome se morate informisati na sajtu vaše ambasade.

U toku intervjua, konzularni službenik će odrediti da li ste kvalifikovani da dobijete američku vizu, i ako jeste, koja vrsta će vam biti odobrena, s obzirom na motiv vašeg putovanja.

Nakon što vam je odobrena, preostaje još samo da vas upute u to kako će vam dostaviti nazad vaš pasoš - da li po kuriru ili ćete morati sami da dođete po njega.

Za poslednju stavku važno je vreme koje je ambasadi u kojoj ste aplicirali za vizu potrebno za njeno izdavanje. U našoj zemlji, vaš pasoš sa američkom vizom, biće spreman već sutradan.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd