Skip to main content
Sarajevo-panorama

Pravda za zločine nad Srbima

Beograd - Tužilaštvo za ratne zločine BiH najavilo je da će uskoro podići optužnicu protiv više osoba koje se terete za ratne zločine nad Srbima u okolini Sarajeva, saopštilo je danas Tužilaštvo za ratne zločine Srbije nakon razgovora sa tužiocima u BiH.

U tim zločinima stradalo je više desetina žrtava srpske nacionalnosti, među kojima i deca i starci, a deo porodica žrtava je raseljen u BiH i Srbiji, navodi se u saopštenju.

Takođe je saopšteno da je Tužilaštvo BiH blizu rešenja jednog predmeta stradanja Srba na samom početku rata u BiH i da je u tom slučaju ostvarena značajna saradnja dva tužilaštva budući da su porodice žrtava delom na području Srbije.

Zbog zaštite interesa istrage i rada na predmetima tužilaštva ne mogu javnosti sada dati više detalja o tim predmetima, saopšteno je nakon razgovora tužioca za ratne zločine Srbije Vladimira Vukčevića i tužioca za ratne zločine BiH Gorana Salihovića u Sarajevu.

Sastanku su prisustvovali tužioci i zvaničnici oba tužilaštva i predstavnici MUP Srbije koji su uključeni u istrage u predmetima ratnih zločina.

Na sastanku je razgovarano i o nedavno realizovanim aktivnostima zajedničkog tima na otkrivanju i procesuiranju počinilaca ratnog zločina u Štrpcima 1993. godine i značajnim pomacima ostvarenim na tom predmetu, na kom intenzivno radi Tužilaštvo u Beogradu.

Zajednički tim je u proteklom periodu ostvario niz aktivnosti koje su ocenjene kao vrlo uspešne, navodi se u saopštenju.

Jedna od tema sastanka se odnosila i na predmete ratnih zločina na području Srebrenice i drugih lokaliteta, u kojima Tužilaštvo u Beogradu pruža značajnu pomoć i asistenciju Tužilaštvu BiH u
pogledu osumnjičenih i optuženih osoba koje su u Srbiji.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd