Skip to main content
Vaterpolisti Srbije

PRAVI IZAZOV: EP za vaterpoliste u „Kombank areni“?

Specijalno za tu priliku bio bi instaliran montažni bazen kakav je bio na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima u Danskoj.

Delegacija Evropske plivačke asocijacije (LEN) upoznala je danas delegaciju Ministarstva omladine i sporta Srbije s mogućnošću da prvenstvo Evrope za vaterpoliste 2016, čiji je domaćin Beograd, bude održano u „Kombank areni“.

Specijalno za tu priliku bio bi instaliran montažni bazen, naveo je izvršni direktor LEN Paolo Frihnet na sastanku sa državnim sekretarom za sport Predragom Peruničićem, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta, a prenosi Vaterpolo savez Srbije (VSS).

Prema Frihnetovim rečima, ovaj model je uspešno primenjen na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima u Danskoj, a na isti način biće organizovano i EP koje se ovog leta održava u Berlinu. Peruničić je rekao je da će Vlada Srbije i ministarstvo, u okviru nadležnosti i mogućnosti, pomoći organizaciju šampionata Evrope u Beogradu.

- Beograd se ozbiljno priprema da ugosti najbolje evropske reprezentacije. Vaterpolo je sport s dugom tradicijom, jedan od najpopularnijih u Srbiji, i verujem da ćemo ga na ovaj način još više popularisati - kazao je Peruničić, dodajući da će Srbija biti dobar domaćin kao i 2006. godine, kada je Evropsko prvenstvo poslednji put održano u Beogradu.

Današnjem sastanku, posvećenom organizaciji EP 2016, prisustvovao je i menadžer sportskih događaja LEN Marko Biri, kao i generalni sekretar VSS Nemanja Marjan i sportski direktor Darko Udovičić.

Vaterpolo šampionat 2016. u Beogradu ujedno će biti i kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre, koje se iste godine održavaju u Rio de Žaneiru. To će biti najveće evropsko takmičenje u vaterpolu ikada, jer će se prvi put u muškoj konkurenciji nadmetati 16, a u ženskoj 12 timova.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD ostali sportovi

SD fudbal

SD košarka

SD mundobasket 2019

SD treće poluvreme

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd