Skip to main content
Bilal Bosnić

PRAVI VOJSKU: Lider bosanskih džihadista planira da napravi još 20 dece

Foto: Youtube Printscreen/DersoviCOM
Bilal Bosnić je do hapšenja živeo u znatno većoj zajednici, gde je uz zakonitu imao još tri žene, a sa svima njima dobio je osamnaestoro dece.

Neformalni vođa radikalnih islamista u BiH, Husein Bilal Bosnić, koji je zbog podsticanja na saradnju s terorističkom Islamskom državom nepravosnažno osuđen na sedam godina zatvora, veruje da će na samom kraju procesa biti oslobođen krivice, a trenutno mu je "najveći prioritet" proširenje porodice, pošto planira da dobije barem još dvadesetoro dece, objavio je sarajevski "Dnevni avaz".

Bosnićev advokat Adil Lozo kazao je za ovaj sarajevski list da trenutno priprema opširnu žalbu na prvostepensku presudu Suda BiH.

- Ništa ovde još nije gotovo. Ovo je tek prvostepenska presuda. U pripremi je opsežna žalba - kazao je Lozo.

Slučaj Bosnić

Sud BiH je Bosnića 5. novembra osudio na sedam godina zatvora zbog kaznenih dela podsticanja na terorističku aktivnost, vrbovanja radi terorističkih aktivnosti i organiziranja terorističke grupe. Tokom sudskog procesa svedoci optužbe potvrdili su kako su članovi njihovih porodica baš na Bosnićev podsticaj odlazili u Siriju i Irak kako bi tamo ratovali u redovima terorističke organizacije Islamska država.

Advokat je najavio kako se, osim žalbe, sprema i postupak preispitivanja presude pred Ustavnim sudom BiH. Potvrdio je da su njegovom branjeniku za sada dopuštene posete članova uže porodice - u Bosnićevom slučaju to se odnosi na njegovu zakonitu suprugu i dvoje punoletne dece.

Bosnić je međutim do hapšenja živeo u znatno većoj zajednici, gde je uz zakonitu imao još tri žene, a sa svima njima dobio je osamnaestoro dece. 

Neimenovani Bosnićev prijatelj rekao je za Avaz da osuđeni bosanski džihadista ne planira da se zaustavi na tom broju, te da mu je cilj da proširi sadašnju porodicu, odnosno da dobije barem još dvadeset naslednika!

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd