fbpx
Skip to main content
Bitef teatar

Predstava Nikite Milivojevića gostuje u Bitef teatru

Foto: Facebook
BEOGRAD - Pozorište mladih iz Novog Sada gostovaće 30. aprila u Bitef teatru sa predstavom "Naš grad" Torntona Vajldera u adaptaciji i režiji Nikite Milivojevića, koji je svojevremeno bio direktor Bitefa.

Komad istaknutog američkog romansijera i dramskog autora preveo je Ðorđe Krivokapić.

"Naš grad" go­vo­ri o ­ma­lom me­stu u Ame­ri­ci početkom 20. veka, o meštanima i nji­ho­vim životima u ra­spo­nu od dve decenije. U pr­vi mah se može po­mi­sli­ti da se ta­mo "če­ho­vljev­ski" ni­šta ne do­ga­đa, ali ko­mad sle­di ideju da su u ma­lim stva­ri­ma naj­ve­će vred­no­sti, to jest da su ve­li­ke stva­ri sa­krivene u svakodnevici.

Pi­ča u pr­vom re­du pra­ti ži­vot mla­dog brač­nog pa­ra, ima specifičnu američku no­tu, ali po­se­du­je uni­ver­zal­nost, navodi se u programu predstave.

Uloge igraju Jugoslav Krajnov, Saša Stojković, Neda Danilović, Miloš Vojnović, Mia Radovanović, Marija Mitrović, Ivan Ðurić i Slavica Vučetić.

Scenografiju potpisuje reditelj, a kostime Jelena Stokuća.

Predstava je realizovana u saradnji sa narodnim pozorištima u Somboru i Subotici, Novosadskim pozorištem (Ujvideki sinhaz) i Srpskim narodnim pozorištem (Novi Sad).

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd