fbpx
Skip to main content
Pametno ogledalo

PREDSTAVLJENO PAMETNO OGLEDALO: Može da prepozna vaše raspoloženje, i ne samo to... (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/TomoUSA
Mikrosoft predstavio fascinantan novi izum.

Mikrosoft je na tehnološkoj konferenciji održanoj u Singapuru prošog meseca predstavio pametno ogledalo. Reč je o uređaju koji omogućava korisnicima da vide svoj odraz, ali istovremeno i važne informacije kao što su tačno vreme, klimatski uslovi i uputstva za vožnju.

"Magic Mirror" ima LCD ekran od 23.6 inča ispod površine, koji može da prikazuje podatke. Uređaj funkcioniše pomoću mikrokompjutera koji koristi "Windows Hello" tehnologiju da prepoznaje facijalne izraze osobe koja se ogleda.

Pametno ogledalo
Foto: Youtube printscreen/TomoUSA

Ovaj sistem prepoznaje osam različitih emocija, uključujući ljutnju, sreću i iznenađenost. U skladu sa tim, "magično ogledalo" može da prikazuje informacije koje su u skladu sa raspoloženjem korisnika. Osim prikazivanja informacija o tačnom vremenu ili klimatskim prilikama, putem ovog ogledala može i da se pristupi mreži i obezbede informacije o tome koja je najbrža saobraćajna ruta kojom se može doći od željenog odredišta.

Pogledajte OVDE 72 nova emotikona koji stižu ove godine!

- Prepoznavanje facijalne ekspresije može u stvarnom vremenu da prenese informacije oglašivačima o tome kako ljudi reaguju na reklame koje se prikazuju na pametnom ogledalu - rekao je Izat Kair iz Mikrosofta za "CNBC".

Ogledalo je i dalje u demo fazi, a datum njegovog pojavljivanja na tržištu nije objavljen.

Pročitajte OVDE kako najlakše da očistite memoriju ako vam je android postao preterano spor!

Pročitajte i:

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd