fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

PREMIJER NAJAVIO SMENU DIREKTORA: Šta će mi takvi, kad nisu u stanju niššta da urade?

Foto: Tanjug
Premijer Srbije najavio nove reforme.

Premijer Aleksandar Vučić najavio je danas, na sednici vlade, smenu pojedinih direktora javnih preduzeća, koji nisu opravdali očekivanja, a ostalima, koji su poslovali s dobiti, zahvalio na doprinosu budžetu i - dodatno "podigao lestvicu" za sledeću godinu.

Vučić: Odlučni smo u sprovođenju reformi

To što ćemo smeniti pojedine ljude biće znak našše odlučnosti da sprovedemo reforme - rekao je premijer na sednici vlade.

On je, na sednici kojoj su prisustvovali direktori svih javnih preduzeća, rekao da je cilj vlade da vidi kako će iduće godine neka preduzeća "manje da gube, a druga višše da zarade", zavisno od nivoa na kojem sada posluju, a prva mera biće smena nekih direktora, koji nisu pokazali nikakav rezultat.

- Biće promena u pojedinim javnim preduzećima, koliko sutra... - rekao je premijer, ne precizirajući na koga misli.

Vučić je rekao da neće tolerisati da direktori javnih preduzeća svoj posao shvate tako da samo trošše ono ššto, kroz subvencije, dobijaju od države, na teret građana, i da, pri tom, jošš prave gubitke.

Vučić: Sit sam trikova i prevara

- Sit sam tih trikova i prevara - rekao je Vučić. On je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je ostvareno 12 milijardi višše od planiranih neporeskih prihoda. Od direktora uspeššnih preduzeća zatražio je da ga obaveste na koliku dobit računaju, odnosno koliki deo će uplatiti u budžet, a onda im je dodatno "podigao lestvicu", precizirajući cifru koju očekuje.

Železnice u ogromnom dugu

On je primetio da su železnice, na primer, u ogromnom dugu, a da RTB Bor ima ogromne plate i ogromne trošškove, i zapitao sve one koji nisu učinili nikakav napor da smanje gubitke: "Šta vi radite, šta će mi takvi direktori, kad nisu u stanju niššta da urade?".

- Ubićše nas - rekao je -pojedina javna preduzeća, među kojima pre svega ta dva, uz javne servise i Resavicu, za koje držžava izdvaja oko 300 miliona evra.

Predsednik vlade je istovremeno kritikovao sve u javnom sektoru koji su na teret sredstava građana delili paketiće ili "13. plate", posebno one koji, osim "kupovine naklonosti zaposlenih", nisu uradili niššta da naprave rezultat.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
12 Beograd