fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić sa srpskim studentima u Pekingu

PREMIJER U HUAVEJU: Vučić se sastao sa srpskim studentima

Foto: Twitter printscreen/ Aleksandar Vučić
PEKING - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić započeo je danas, poslednji dan posete Kini, sastankom sa predstavnicima kompanije Huavej (HUAWEI), a predstoje mu razgovori sa predsednikom Kine Si Đinpingom i premijerom Li Kećijangom.

Vučić je tokom posete Kompaniji Huavej razgovarao i sa srpskim studentima, učesnicima programa "Seme za budućnost".

Razgovaralo se o napretku programa koji je dogovoren prilikom posete kineskog premijera Li Kećijanga Srbiji. Premijer Vučić zahvalio je predstavnicima kompanije Huavej na prilici da srpski studenti učestvuju u programu "Seme za budućnost", koji je od velikog značaja za Srbiju i istakao da se nada da će na srpskom tržištu biti još više mesta za tu kompaniju.

Potpredsednik Kompanije Jung Lu istakao je da je ta Kompanija spremna na veća ulaganja u Srbiji, gde već sarađuju sa "Telekomom" i EPS, kao i na poboljšanju kvaliteta kompjuterske opreme i povećanju broja stipendista iz Srbije. Obraćajući se srpskim studentima premijer Vučić je istakao da Srbija ima talentovane ljude kojima nedostaje praksa.

- Vi ovde ne učite samo za sebe, vi ovde predstavljate svoju zemlju. Ono što ćete vratiti u Srbiju od velikog je značaja za celu zemlju, a mi ćemo učiniti sve da dobijete priliku da svoje znanje u Srbiji i pokažete - izjavio je premijer Vučić.

Jung Lu je naglasio da Huavej promoviše talenat u IT sektoru u Srbiji.

- Smisao našeg projekta je da ponudimo inovativne proizvode i rešenja. Veoma smo ponosni na njega. Studenti iz 60 zemalja učestvuju u ovom projektu, Srbija već drugu godinu. Naš cilj je da najnovije tehnologije dovedemo u Srbiju - zaključio je Jung Lu.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
10 Beograd