fbpx
Skip to main content
đaci

PRETERIVANJE! Zbog puškica na ispitima se ide u zatvor?!

Foto: Profimedia/ilustracija
Studenti koji budu varali tokom polaganja prijemnih ispita na fakultetima u Kini ove godine po prvi put rizikuju da zbog toga završe u zatvoru.

Kineski mediji objavili su danas ovu informaciju uz objašnjenje  da vlada u Pekingu pokušava da reši uporni problem varanja u cilju upisa na fakultete na kojima vlada velika konkurencija.

Nemanja je na fejsbuku objavio krađu svog bicikla, a onda se dogodilo nešto neočekivano! (VIDEO)

Oni koji budu koristili puškice ili na drugi način varali na polaganju prijemnog ispita bi, prema amandmanima krivičnog zakonika, mogli da budu osuđeni na kaznu zatvora u maksimalnom trajanju od sedam godina, a moglo bi takođe da im bude zabranjeno polaganje drugih ispita na državnim obrazovnim institucijama u trajanju od tri godine, preneo je Rojters.

BIO ZAKOPAN 17 GODINA: Pronađen rudar kojeg je zemlja zatrpala, preživeo zahvaljujući...

Učenici u školi
Foto: Profimedia

-Obrazovni organi veruju da bi pretnjom oštrih kazni za one koji varaju na ispitima bila obezbeđena pravednost ispita, što se smatra važnim delom društvene pravde u kineskom društvu, objavio je popularni kineski tabloid "Global tajms".

DERU KOŽU, A NISU KAMATAŠI: Uzmeš 500 evra, vratiš 1370 evra!

Kinesko Ministarstvo obrazovanja i policija su više puta tražili od lokalnih vlasti da se ozbiljno uhvate u koštac sa problemom varanja na ispitima, pa su preduzete mere protiv korišćenja bežičnih uređaja koji se koriste na ispitima, kao i protiv polaganja drugih osoba umesto onih koji su prijavljeni da ih polažu.

Prijemni ispiti za fakultete, čije polaganje u Kini počinje danas, predstavlja veliki stres za milione učenika koji se takmiče za ograničeni broj mesta na univerzitetima u toj zemlji.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
-9 Beograd