fbpx
Skip to main content
Romi-Leskovac

Prioriteti obrazovanje i bolji ekonomski položaj Roma

LESKOVAC - Stvaranje uslova za bolji socijalno ekonomski položaj i obrazovanje Roma biće prioriteti leskovačke lokalne samouprave u narednih nekoliko godina, najavio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Na području Leskovca bez ikakve škole je 1.000 Roma, 1.500 ima samo četiri razreda osnovne škole a sa završenom osnovnom školom je 1.400 Roma, zbog čega i teže dolaze do posla, rekao Cvetanović povodom Svetskog dana Roma.

"Intezivno se radi na poboljšanju obrazovne strukture romske populacije ali ono što je najbitnije i na čemu svi zajedno radimo to je podizanje svesti o značaju obrazovanja. Rezultata ima i siguran sam da će ih u narednom periodu još biti", rekao je Cvetanović.

On je istakao da se povećava broj pripadnika romske manjine koji pored osnovne završavaju i srednju školu a nastavljaju i dalje da završe visoko obrazovanje.

"Lokalna samouprava preduzima mere da romska nacionalna manjina živi bolje. Imamo odličnu saradnju i sa Centrom za socijalni rad, gde čak 45 odsto korisnika socijalne pomoći su upravo pripadnici romske populacije“, istakao je gradonačelnik.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
10 Beograd