fbpx
Skip to main content
Sastanak, ministarstvo građevinarstva

Produžetak roka za izgradnju deonice Ub-Lajkovac

Foto: Srbija Danas
Rok za izgradnju deonice od Uba do Lajkovca na Koridoru 11 već je probijen i država je spremna da ga produži samo uz čvrste garancije izvođača da će moći da ispoštuje ugovorne obaveze, zaključeno je na sastanku tima ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sa predstavnicima “Koridora Srbije” i “Puteva Užice”.

Interes države je da se ova deonica završi u najkraćem mogućem roku, a zbog problema koji su pratili izgradnju izvesno je da važeći rok, 30. jun 2014. godine, neće moći da bude ispoštovan, rečeno je na sastanku u Vladi Srbije.

sasatanak, ministarstvo građevinarstva
Foto: Srbija Danas

Državni sekretar u Ministarstvu mr Dejan Trifunović istakao je da je država spremna da izvođačima radova, preduzećima “Putevi Užice” i “Planum”, produži rok za završetak izgradnje do 30. novembra 2014. godine, bez promene načina finansiranja, ali uz redovno izmirivanje obaveza.

Sastanak, ministarstvo građevinarstva
Foto: Srbija Danas

Kako bi se osiguralo poštovanje rokova do završetka izgradnje, država bi u tom slučaju insistirala na pooštrenom inspekcijskom i stručnom nadzoru i kontrolama obavljenog posla na deset dana, naveo je on.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
13 Beograd