fbpx
Skip to main content
pranje ruku

Proizvodi za koje GARANTUJETE DA SU ZDRAVI, a zapravo NISU

Foto: Profimedia
Iznenadićete se.

Za neke proizvode ste ubeđeni da poboljšavaju zdravlje pa ih zato svakodnevno i koristite. Međutim, ako ih nepravilno koristite, oni mogu imati i suprotan efekat. Antibakterijski sapun, sunđeri za tuširanje, štapići za uši itd. na vašoj koži mogu ostaviti alergije, infekcije ili još gore zdravstvene probleme.

Sunđer za tuširanje. Možda je on vrlo koristan, ali nikako ne bi trebalo da ga držite po raznim ćoškovima toaleta, kao što jeste i najčešći slučaj. Ta mesta su savršeno leglo skupljanja bakterija i gljivica, koje kasnije na našoj koži ostavljaju neprijatne posledice. Ubuduće, držite ga na hladnom i suvom mestu. (Klikom OVDE saznajte koliko je puta zdravo da se tuširate tokom nedelje)

sunđer za tuširanje
Foto: Profimedia

Pamučni štapići za uši. Mišljenja su podeljena, ali ovaj put ćemo uzeti u obzir stav lekara koji objašnjavaju da štapiće ipak ne treba koristiti. Oni samo dublje guraju vosak u našim ušima. Dovoljno je da sa ušne školjke prstima uklonite prljavštinu, a sam ušni kanal ne dirajte, jer ga sam vosak štiti. (Šta sve možete sa njima da radite, saznajte OVDE)

Antibakterijski sapun. Pre deset godina američki epidermolozi su radili eksperiment u mnogim domovima, koristeći baš ovaj sapun. Ispostavilo se da nije bilo nikakve razlike između onih koji su ih koristili ili nisu. Svi su podjednako bili mamci bolesti i bakterija. Stoga, koristite običan (glicerinski/biljni) sapun i vodu.

antibakterijski sapun
Foto: Profimedia

Plišane igračke. Kada pomislite na njih, verovatno ste svima i Bogu zahvalni što postoje, jer ne biste mogli da trpite konstantan dečji plač, ali nemojte se više radovati. To su zapravo staništa grinja i prašine, od kojih deca, a i odrasli, vrlo lako mogu zadobiti alergije (Klikom OVDE saznajte gde se još kriju grinje). Ne, rešenje nije da ih ne kupujete, već da ih dobro čuvate. Možete preko noći da ih odložite u plastičnu kesu, kao i svaki put kada se deca ne igraju sa njima.  (OVDE saznajte koji se insekti sve nalaze u vašoj koži)

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd