fbpx
Skip to main content
Beograd Knez Mihailova

Prolećni koncert Simfonijskog orkestra FMU

BEOGRAD - Simfonijski orkestar Fakulteta muzičke umetnosti održaće tradicionalni prolećni koncert u četvrtak 10. aprila u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine, najavio je FMU.

Prolećni koncert dirigovaće ugledni dirigent i profesor FMU, Bojan Suđić, a solista će biti mladi pijanista, student Vuk Božilović.

Na koncertnom programu su dela dva velikana klasične muzike, atraktivan i uvek rado slušan Šopenov klavirski koncert br. 1. u e-molu, u interpretaciji Božilovića, studenta iz klase profesorke Lidije Stanković. U drugom delu programa Simfonijski orkestar FMU izvešće grandioznu kompoziciju Modesta Musorgskog, "Slike sa izložbe“, u aranžmanu Morisa Ravela.

Iako je orkestar školski, koncerti mladih muzičara svake sezone značajno obogaćuju muzičku scenu u Srbiji.

Simfonijski orkestar ovog fakulteta deluje još od pedesetih godina prošlog veka, kada su sa studentima radili renomirani umetnici i pedagozi, Vojislav Ilić sa horom i Dušan Skovran sa orkestrom.

Sedamdesetih godina prošlog veka rad sa horom nastavila je Darinka Matić Marović i ostvarila izuzetne nastupe u zemlji i svetu, a osamdesetih i početkom devedesetih godina 20.veka Simfonijski orkestar FMU dostiže vrhunac pod vođstvom Stanka Šepića, ostvarujući izvanredne uspehe na domaćim i međunarodnim takmičenjima i gostovanjima.

Karte za prolećni koncert 10.aprila u Kolarčevoj zadužbini prodaju se na blagajni Kolarca, po ceni od 300 dinara.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd