fbpx
Skip to main content
spavanje

PROMENIĆE VAM SE ŽIVOT! ŠOK! Evo zašto nikako ne biste smeli da SPAVATE na DESNOJ STRANI (VIDEO)

Foto: Profimedia
Zahvalite ovom lekaru.

Nikada o tome niste razmišljali, ali ima razlike kada spavate na desnoj i na levoj strani,a dr Džon Dulard je na svom Jutjub kanali objasnio i zašto. U njega možete imati poverenja jer je na Internetu objavio preko 200 snimaka koji su ljudima pomogli pri poboljšanju zdravlja.

Svi znaju da je zdrav i dubok veoma važan za zdravlje. Nakon nemirne noći, tražimo uzroke u lošoj posteljini ili starom krevetu, a rešenje je očito. Dr Dulard navodi da položaj u kome spavamo značajno utiče na celokupno stanje organizma, probavu, pa čak i ten.

NA SMRT ĆETE SE UPLAŠITI: Znamo da su TANGE UŽASNE po zdravlje, ALI TO NIJE ONO NAJGORE

Tokom jela, želudac vam je blizu sredine tela, ali tokom spavanja, on naginje ka desnoj strani. Ukoliko ste, neposredno pre spavanja, nešto jeli, vrlo je verovatno da će doći do pojave, poznate pod nazivom gorušica (gastritis).

POVRAĆAĆETE!!! ČOVEK JE SAM SEBI AMPUTIRAO NOGU: Kao anesteziju koristio je sneg (GADLJIV VIDEO)

popodna dremka
Foto: Profimedia

Ako spavate na levoj strani tela, tada će se želudac (i njegov sadržaj) naći ispod jednjaka. Međutim, ukoliko se u toku sna okrenete na desnu stranu, želudac će se naći iznad jednjaka. Dakle, želudačna kiselina lakše će preći iz želuca u jednjak i uzrokovati gorušicu.

Ali, to nije sve! Pored toga, čak se i trudnicama savetuje spavanje na levoj strani, jer time smanjuju rizik od pojave mrtvorođenčeta.

KRIJE MAGIČNE TAJNE: Evo zašto je VEZA između MAJKE I DETETA NESTVARNA I NERASKIDIVA (VIDEO)

Spavanjem na levoj strani, potpomaže se proces bržeg prolaska ostataka hrane kroz creva. Takođe, položaj aorte prilikom spavanja levoj strani za posledicu ima bolju cirkulaciju krvi od srca ka svim delovima tela, pa čak i onim najudaljenijim, kao što su stopala, koja vam noću često budu hladna (sada pretpostavljate i zašto).

Osim toga, olakšava se rad slezine, koja se takođe nalazi na levoj strani tela i ima funkciju “filtera krvi“. U ovom slučaju, krv brže dospeva do slezine, prečišćava se i dalje se transportuje kroz telo.

 

Pročitajte i:

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd