Skip to main content
džamija

Bujanovac: Pronađeno oružje namenjeno za teroristički napad?

Foto: Profimedia/ilustracija
BUJANOVAC - U selu Turija, tri kilometra zapadno od Bujanovca kod seoske džamije, pronađen je arsenal eksplozivnih sredstava za koji se sumnja da je trebalo da bude iskorišćen za teroristički napad u Srbiji.

U objektu koji se ruši, u neposrednoj blizini seoske džamije, u tri plastična džaka bilo je 12 mina za ručni bacač, tri tromblonske mine i 6 barutnih punjenja za ručni bacač.

Radi se o eksplozivnim sredstvima nepoznate proizvodnje, rekao je zamenik višeg javnog tužioca Boban Jovanović. Bujanovačka policija obezbeđuje prilaz, javlja RT Vranje.

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac rekla je da se sumnja da su pronađeno oružje i eksplozivne naprave trebalo da budu iskorišćene za teroristički akt, prenosi B92.

"Danas je Više javno tužilaštvo u Vranju izvršilo uviđaj u dvorištu džamije u selu Turija kod Velikog Trnovca, u kome je pronađena zakopana velika količina oružja, municije i eksplozivnih materija. Postoje indikacije koje govore u prilog tome da je ovo oružje trebalo da bude upotrebljeno za terorističke aktivnosti", rekla je ona.

Dolovac očekuje da će u vrlo kratkom roku nadležni državni organi identifikovati osobe koje se dovode u vezu s nabavkom i čuvanjem ovog oružja i municije i da će protov njih biti pokrenut krivični postupak u skladu sa zakonom.

Kako prenosi B92, oružje je pronašao vlasnik firme koja je angažovana za popravke tog objekta.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd