Skip to main content
Giugiaro GEA

PRŠTI: Novi "Giugiaro" je pornografija na točkovima (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen
Čuvena italijanska dizajnerska kuća Italdesign Giugiaro je na ženevskom auto salonu zvanično predstavila svoj novi koncept GEA koji opisuje kao "studiju luksuza bliske budućnosti".

GEA je elegantna autonomna limuzina s 26-inčnim felnama sa čak 60 krakova. Ukupna masa mu iznosi 2.000 kg, a karoserija i šasija su napravljeni od kombinacije aluminijuma, ugljeničnih vlakana i magnezijuma. Dimenzije mu iznose 5,37 x 1,98 x 1,46 m, a međuosovinski razmak dugačak je 3.33 m. Sistem rasvete prednjeg i zadnjeg kraja se bazira na audijevoj laserskoj i LED tehnologiji.

Giugiaro GEA
Foto: Youtube Printscreen

GEA-u pokreću četiri električna motora snage 142 kW, odnosno 190 KS koji zajednički razvijaju snagu od 570 kW, odnosno 775 KS. To je dovoljno da GEA s lakoćom dostigne najveću brzinu od 250 km/h. Njegove baterije mogu da se pune indukcijom, što eliminiše potrebu za kablom i električnim utikačem.

Prilikom ulaska u automobil će vas dočekati "virtuelni crveni tepih", a unutar putničke kabine se nalaze udobna sedišta, veliki 12,3-inčni ekran u boji koji predstavlja instrumentnu ploču i uz koju se nalaze dva dodatna, manja ekrana na kojima se prikazuje slika sa bočnih kamera. Dužinom prednje armature se takođe nalazi veliki ekran kojim se upravlja raznim "infotainment" sistemima.

Giugiaro GEA
Foto: Youtube Printscreen

Suvozačevo sedište može da se okrene prema zadnjem delu kabine koja je takođe opremljena velikim LED ekranima. Pored toga, putnici mogu da koriste i posebnu aplikaciju za pametne telefone koji su integrisani u sedišta. Ova aplikacija je razvijena u saradnji s LG-om, a putem nje se telefonom može upravljati raznim on-board sistemima.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD noviteti

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
32 Beograd