fbpx
Skip to main content
Zorana Mihajlović

Prva sednica tela za koordinaciju bezbednosti saobraćaja

Foto: Tanjug
BEOGRAD - Novoformirano Telo za koordinaciju bezbednosti saobraćaja na putevima održalo je prvu sednicu u Vladi Srbije, na čelu sa potpredsednicom vlade i ministarkom saobraćaja Zoranom Mihajlović, koja je najavila da će u narednih 20-ak dana biti pripremljen nacrt strategije o bezbednosti saobraćaja.

Mihajlović je nakon sednice, izjavila novinarima da je cilj strategije da do 2020. godine ne pogine nijedno dete u saobraćaju, kao i da se smanji broj saobraćajnih nesreća za 40 odsto.

Ona je rekla da će to telo izraditi u narednom periodu i izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja, a sve kako bi se povećala bezbednost na putevima i dostigao nivo u zemljama EU u toj oblasti.

Sednici su prisustvovali i ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Aleksandar Vulin, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva prosvete i drugih državnih organa zaduženih za saobraćaj.

Zorana Mihajlović
Foto: Tanjug/ilustracija
Mihajlović je dodala i da će skoro cela vlada biti uključena u rad tog tela u narednom periodu.

U Srbiji bi u narednih 10 godina trebalo da bude rehabilitovano oko 5.000 kilometara puteva.

"Ti krediti će pomoći da za tri godine imamo rehabilitovanih 1.100 km puteva, što je dobar rezultat, s obzirom da u narednih 10 godina treba da rehabilitujemo 5.000 km puteva", naglasila je ona.

To su krediti koji su dobijeni po veoma povoljnim uslovima i biće korišćeni, pre svega, za rehabilitaciju puteva.

"To je primarno, videćemo da li ćemo ta sredstva možda koristiti i za sanaciju od poplava. Važna novina je da se prvi put primenjuje međunarodni standard koji je vezan isključivo za bezbednost saobraćaja na putevima", dodala je Mihajlović.
 

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd