fbpx
Skip to main content
Đordi Bartomeu

Prvi čovek Evrolige izneo svoj stav o pokušaju "preuzimanja" ABA lige!

Foto: MN Press
Pravilo je da uvek pogledate realnost, a ona je da klubovi odlučuju o klupskim takmičenjima, istakao je Bertomeu.

Predsednik i izvršni direktor Evrolige, Đordi Bertomeu, izneo je svoj stav o pokušaju FIBA da organizuje novo takmičenje i da preuzme balkanski region od ABA lige.

- Koliko vidim, FIBA želi isto takmičenje, ali da ona ima kontrolu. Zašto bi menjali neki sistem ako radi? U tom pitanju krije se odgovor. Ne vidim ništa čudno da klubovi žele da vode biznis u koji ulažu. Koristiti sankcije kao argument, znači da nemate jak program. Dakle, sve je na klubovima. I 2000. smo imali sličnu situaciju, kada je prećeno da igrači i ekipe iz Evrolige neće moći da igraju "ovde ili onde". I šta se desilo? Pravilo je da uvek pogledate realnost, a ona je da klubovi odlučuju o klupskim takmičenjima - istakao je Bertomeu za "Novosti" i dodao:

- U poslednjih nekoliko godina razvili smo Nemačku, očekujem da ćemo uskoro to uraditi i sa Francuskom klupskom košarkom.

Bertomeu ne zna gde će se igrati fajnal-for narednih godina, ali jedno je sigurno - neće biti van Evrope.

- Mnogo je gradova zainteresovano, ali moramo da sagledamo sve aspekte. Održavanje tih utakmica, primera radi, u Kini ili Dubaiju možda bi bili sa ekonomske tačke gledišta produktivni, ali moramo da razmišljamo da je to naš najvažniji događaj sezone, takođe bitan i za navijače koji su centar svega, a znate da je vrlo teško da se oni u velikom broju pojave u tim mestima. Naravno, trudićemo se i dalje kroz razne programe da razvijamo svoj brend i van Evrope - rekao je prvi čovek Evrolige za Novosti.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD košarka

SD fudbal

SD mundobasket 2019

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
9 Beograd