fbpx
Skip to main content
Vladimir Putin

PUTIN KAO MARŠAL: Ruski predsednik kupuje čuveni Titov brod!

Foto: Profimedia
Iako je izgledalo da neće biti zainteresovanih za čuveni brod Josipa Broza Tita, dogodio se neočekivani preokret

U poslednjem trenutku se javio investicioni fond blizak ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, koji želi da uredi brod i stavi ga u funkciju.

Kako saznaje ''Večernji list'', Putin lično je kao veliki obožavatelj Josipa Broza, tražio da se uloži u Galeb, na kojem će ploviti Jadranom.

Procenjena vrednost predviđene koncesije za 30 godina bila je 10,3 miliona evra, a koncesionar je na Galebu trebalo da osigura muzejski prostor površine 507,10 kvadratnih metara, centar za rekreaciju, hostelski i hotelski smeštaj, restoran, kongresni centar i bar.

Sve radove na uređenju broda za njegovo javno korišćenje trebalo je da obavi koncesionar o svom trošku, a radovi bi morali da budu u skladu s uslovima i uz suglasnost Konzervatorskog odeljenja u Rijeci.

Brod Galeb je kulturno dobro, na osnovu rešenja Ministarstva kulture Republike Hrvatske od 30. oktobra 2006, dok je od 2011. pod trajnom zaštitom u skladu sa Zakonom o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara.

Galeb
Foto: Youtube Printscreen
+ Pošalji komentar 3 Pogledaj sve komentare
mmira's picture

mmira

Galeb ili Brod mira je bio brod Jugoslovenske ratne mornarice koju je koristio predsednik SFRJ Josip Broz Tito koji je tagodje bio i vrhovni komandant oruzanih snaga na svojim brojnim putovanjima i za ugošćivanje brojnih državnika i poznatih osoba. Brod nikada nije bio njegovo licno vlasništvo, pripadao je drzavi a ne Titu. Tito nije posedovao imovinu.

19 | 1
Crni's picture

Crni

Ma nije posjedovao ništa, jadan čovjek!

0 | 1
Lune's picture

Lune

Hm,hmmm...kucaj Kurir tajne Plavog voza

0 | 0

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd

Korona skener

Korona virus COVID-19