fbpx
Skip to main content
Vladimir Lalić

Radovi na papiru - izložba "Deformiterra"

Foto: Promo
U subotu, 08. novembra će biti otvorena izložba Vladimira Lalića "Deformiterra" u Galeriji Zečević sa početkom u 19 časova.

Izložbu će otvoriti istoričarka umetnosti Mirjana Bajić, a svi zainteresovani će moći da posete izložbu do 22. novembra 2014. godine.

"U ovoj seriji crteža bavim se patologijom simbioze čovekovog tela i predela u kom on bivstvuje. Emocionalne dubinske rane isplivavaju na površinu kože formirajući novi karakter lica, vidljive spoljnjem svetu, u vidu potkožne maske. Kroz deformitet spoznajemo svoj entitet, a mi tumaramo zemljom sa neodsečenim pupčanim vrpcama pokušavajući da spoznamo sebe kroz meso i kost, tražeći surogat materinstvu. To lutanje savremenog čoveka je paradigma u mojoj umetnosti. Svi crteži iz ove serije su jedna vrsta emotivnog auto-portreta. Crtež je za mene život iznutra, tj. isključiva subjektivnost. A ovi radovi su nastajali prvo kao crno-belo snoviđenje, a potom, su jedan po jedan, dobijali boju."

Vladimir Lalić
Foto: Promo

Rodjen 1983. godine u Beogradu. Diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta u Beogradu 2008. godine. Iste godine upisuje specializaciju na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu na odseku grafika koju završava 2010. Od 2008 do 2012. radi kao stručno lice-demonstrator na FPU na odseku grafika. Član ULUS-a od 01.01.2009. Priredio 13 samostalnih izložbi u Srbiji i inostranstvu.

Učestvovao na preko 40 grupnih državnih i internacionalnih izložbi. Dobitnik je tromesečnog rezidencionalnog boravka u Cité internationale des arts u Parizu. Dobitnik 3 nagrade za vizuelno stvaralaštvo među kojima je i Nagrada za crtež iz Fondacije Vladimira Veličkovića. Radovi su mu delovi kolekcije Nacionalnog muzeja i Moderne galerije u Smederevu kao i Galerije Haos u Beogradu. Nalaze se i u privatnim kolekcijama u Bejrutu i Parizu. Trenutno živi i radi u Beogradu.

Nakon svečanog otvaranja uslediće žurka, gde će umetnik 14-om samostalnom izložbom proslaviti svoj rođendan i sedmu godinu izlagačke umetničke karijere. 

Galerija Zečević se nalazi u centru grada u neposrednoj blizini Kalemegdana i Knez Mihailove ulice, u okruženju concept store prodajnih prostora, hotela, poslovnih objekata, restorana i lokala, u elitnom rezidencijalnom delu Dorćola, u ulici Cara Uroša 11. Osnovni programski cilj Galerije je afirmacija savremene umetnosti kroz neposrednu podršku mladim umetnicima, prezentacijom aktuelnih radova etabliranih predstavnika savremene likovne scene i putem edukativnih radionica i kurseva koji su usmereni ka razvoju interesovanja i prepoznavanja značaja moderne i savremene umetnosti kod nove, šire publike. 

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd