Skip to main content
Prijatelji slave

Radujte se tuđem uspehu!

Foto: Profimedia
Kada imamo bliskog prijatelja, intuitivno osećamo kada mu je potrebna naša uteha, pomoć ili strpljenje. Isto tako, kada je nama teško, računamo da će biti tu za nas.

Svi znamo da biti dobar prijatelj znači da budemo tu kada smo potrebni drugoj osobi, međutim jednako je važno biti sa prijateljima i u trenucima njihove radosti, kako bismo mogli sa njima proslaviti i uživati u njihovom uspehu, piše covermagazin.com. Sa kim bi radije naši prijatelji proslavili dobre vesti, nego sa sebi bliskim i dragim osobama?

Ranije se uvek smatralo da se prijatelj prepoznaje u nevolji, a danas nam je jednostavnije da budemo tu za nekoga dok prolazi kroz kriznu životnu fazu, nego se radovati sa njim. Dosta često se u tuđoj radosti pojave mračne misli koje nam govore kako bi mi u tom trenutku trebalo da se osećamo suprotno.

Diplomci
Foto: Profimedia

Umesto da slavimo sa prijateljima, uvlačimo se u svoju rastuću bol. Bol se javlja ili iz ljubomore jer je prijatelj dobio nešto što mi nemamo ili ponekad i njegov uspeh vodi do gubitka prijatelja na neki način. Ili jednostavno možemo postati toliko zaokupljeni svojim životom da nam je teško biti tu za prijatelja ako mu sve dobro ide.

Ponekad smo toliko opterećeni svojim problemima da nemamo želje da slavimo sa prijateljem, jer nam nije ni do kakve zabave. Nekad njihove uspehe uzimamo zdravo za gotovo, pretpostavljajući da smo izuzetno dobri prijatelji dok smo tu za njih u teškim trenucima.

Ponekad sreću zbog tuđeg uspeha možemo osetiti tek kroz slavlje, pa ipak idite ukoliko ste pozvani čak i ako vam se ne ide, jer možda tek tamo shvatite koliko vam je istinski drago zbog njihovog uspeha.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd