fbpx
Skip to main content
Mali i Devenport

RASELJENI DOBIJAJU KROV NAD GLAVOM: Mali obećao useljenje početkom 2016.

Foto: Srbija Danas
Izgradnja 45 stanova za izbeglice, raseljena lica i socijalno ugrožene porodice u Kamendinu biće završena do kraja godine, a već početkom 2016. ove porodice će konačno dobiti svoje domove, najavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Gradonačelnik grada Beograda i šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport obišli su gradilište na kome se grade stanovi namenjeni raseljenim licima i socijalno ugroženim porodicama u Kamendinu u Zemunu.

Siniša Mali je saopštio je da, što se radova tiče, sve teče po planu, pa će objekat do kraja godine biti završen u potpunosti.

"Prioritet socijalne politike grada Beograda je briga o onima kojima je pomoć najpotrebnija. U novembru prošle godine potpisali smo protokol kojim je započeta izgradnja 45 stanova ovde u Kamendinu", saopštio je Mali.

Siniša Mali
Foto: Srbija Danas

On je rekao da je ostao još jedan kolektivni centar u Krnjači i 40 porodica kojima je potrebno naći krov nad glavom.

"Ovo je primer odgovorne socijalne politike grada koji želi da pomogne onima koji su ovde već 25 godina i koji žive i u formalnim i u neformalnim centrima i da konačno nađemo rešenje za njihove probleme", rekao je on.

Mali se tom prilikom zahvalio delegaciji EU, bez čije novčane pomoći ovo ne bi bilo moguće, ali i Komesarijatu za izbeglice, zbog želje i ideje da se reše i neformalni kolektivni centri.

"Ovo je zajednički napor i zajednička želja EU i grada Beograda da polako ali sigurno reši probleme koji su nagomilavani decenijama i o kome niko nije vodio računa", rekao je gradonačelnik Beograda.

Devenport je izrazio zadovoljstvo što je započet još jedan projekat ovakvog tipa i što će najugroženije porodice imati svoje stanove.

Majkl Devenport
Foto: Srbija Danas

"Ne bismo mogli bez podrške opštine Zemun koja je omogućila sve građevinske i druge dozvole, kao i komunalne usluge za ovu izgradnju. Jako sam zahvalan gradonačelniku, ali i našim partnerima i izvođačima ovog projekta. Ovo je deo zajedničkog napora da dođe do zatvaranja kolektivnih centara u Srbiji", rekao je Devenport i dodao da će EU nastaviti sa finansiranjem ovih projekata.

Komesar za izbeglice i migracije Srbije Vladimir Cucić rekao je da se ubrzano stvaraju uslovi za zatvaranje poslednjeg kolektivnog centra u Beogradu, kao i da će uskoro biti zatvoren i poslednji kolektivni centar u Vojvodini.

gradilište
Foto: Srbija Danas

Ukupna vrednost ove zgrade i opreme iznosi više od milion evra, a sam projekat realizovan je u saradnji sa NVO Vizija i Komesarijatom za izbeglice i migradcije Republike Srbije.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
9 Beograd