fbpx
Skip to main content
Sednica Vlade Srbije

Vlada raspustila Skupštinu opštine Medveđa

Foto: Tanjug
BEOGRAD, MEDVEÐA - Vlada Srbije danas je raspustila Skupštinu opštine Medveđa jer u zakonskom roku nije održana nijedna sednica.

Vlada je za predsednika Privremenog organa opštine Medveđa imenovala Nebojšu Arsića, jer dosadašnji predsednik opštine Dragiša Petrović nije uspeo da u zakonskom roku sazove sednicu lokalnog parlamenta.

"Vlada je donela odluku o raspuštanju Skupštine opštine Medveđa i imenovala Nebojšu Arsića za predsednika Privremenog organa ove opštine", saopšteno je posle sednice vlade.

Do odluke vlade je došlo jer dosadašnji predsednik Dragiša Petrovića nije uspeo u zakonskom roku da sazove sednicu lokalnog parlamenta, rekao je predsednik Koordinaciong tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković.

Petrović nije uspeo da organizuje nijednu sednicu

Stanković je kazao da je Petrović, posle smrti dugogodišnjeg predsednika opštine Medveđa Slobodana Draškovića, izabran za predsednika te opštine.

"Od trenutka kada je izabran nije uspeo da sazove niti da organizuje održavanje sednice, pa je došlo do raspuštanja skupštine opštine, odnosno uvođenja privremenih mera posle čega će biti raspisani lokalni izbori", rekao je Stanković.

Predsednik Koordinaciong tela je naveo da ta odluka vlade nema nikakve veze sa lokalnim Albancima već je doneta jer nije ispoštovan zakon, odnosno jer u zakonskom roku nije održano zasedanje Skupštine opštine.

Drašković, dugogodinji predsednik opštine Medveđa, iznenada je preminuo u novembru prošle godine, a Petrović je na funkciju predsednika opštine izabran 14. januara 2015.

Pogledajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd