Skip to main content
Honda ARX-04b

Razmišljate o takmičenju na Le Mans 24H? Honda predlaže ARX-04b

Honda je jedno od najvećih imena u moto-sportu, bez obzira što je nema u Formuli 1 u poslednje vreme. Ovaj japanski proizvođač automobila oduvek je bio fokusiran na američka takmičenja, zbog tržišnog aspekta, pa su u NASCAR-u osvojili sve što se može uzeti, ali su takođe bili "jaki" u trkama gde je izdržljivost bitan faktor, kao recimo Le Mans 24H.

Upravo za ovaj tip takmičenja Honda je spremila novog lepotana pod nazivom ARX-04b koji ima vrlo impresivne karakteristike. Pokreće ga Hondin HR28TT motor, koji ima dosta sličnosti sa modelom J35 koji se može naći u modernim Acurama. U pitanju je agregat od 2.8 litara sa 1550 konjskih snaga, koji je razvijen u saradnji sa HPD i Wirth Research.
Telo ovog mono-kokpit bolida izrađeno je po najsavremenijim bezbedonosnim standardima i uključuje telo sa malim otporom vazduha, lako izmenjive prednje i zadnje panele, sistem za gorivo koji se koristi u Indy formuli, rezervoar za gorivo od 75 litara i menjač koji se veoma lako može podešavati.

Honda ARX-04b

Honda planira da ovaj model ponudi sledeće godine nezavisnim takmičarima koji učestvuju u United SportsCar Championship, European Le Mans Series, Asian Le Mans Series i World Endurance Championship.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD noviteti

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd