fbpx
Skip to main content
Poklonici ustaškog pokreta u Blajburgu

REHABILITOVAN I USTAŠKI PUKOVNIK: Poništena presuda Erihu Lisaku, zločincu NDH!

Foto: Profimedia/ilustracija
Nova skandalozna rehabilitacija iz Zagreba. Nakon Stepinca, poništena presuda i državnom sekretaru MUP-a NDH.

Lisak je bio Pavelićeva desna ruka, koji je u njega imao neograničeno poverenje pa mu je prepustio i organizovanje dolaska supruge Mare Pavelić iz Firence u Zagreb 1941.godine. Zajedno sa Pavelićem, Lisek je bio u poseti Hitleru, a lično je odgovoran za smrt hiljada Srba i Jevreja.

On je obavljao funkciju poverenika za javni red i bezbednost u ustaškoj NDH. Odgovoran je za deportaciju u logore i bio je državni sekretar MUP-a NDH. Protiv njega je vođen sudski proces u isto vreme kad i protiv Alojzija Stepinca kada su obojica osuđeni na smrt. Oni su tokom trajanja procesa potvrdili u odvojenim ispitivanjima da su i jedan i drugi bili rado pozivani na audijencije kod Ante Pavelića.

POVAMPIRENJE USTAŠTVA: Rehabilitacija Stepinca unela jaz u odnose između Srbije i Hrvatske

Alojzije Stepinac
Foto: Profimedia

Povodom događaja prethodne rehabilitacije Alojzija Stepinca, oglasio se i Efraim Zurof, direktor Centra "Simon Vizentel" koji je akt Zagreba nazvao sramnim i užasnim.

- Cilj presude je da se operu zločini vodećeg katoličkog klerika koji je podržavao NDH, hvalio njeno uspostavljanje i služio je kao sveštenik njenom vođstvu- ocenio je Zurof.

SRAMOTA: Rehabilitovan ustaški zločinac Alojzije Stepinac!

Ustaše
Foto: Profimedia/ilustracija

Otvara se pitanje rehabilitacije velikog broja ustaša odgovornih za smrt hiljada ljudi. U hrvatskim medijima se već pominje poništavanje mnogih presuda iz komunističke ere.

Moguća je i rehabilitacija pripadnika pokreta iz 70-ih, takozvanog "Hrvatskog proljeća"- Vladi Gotovcu, Draženu Budiši, Marku Veselici i Franji Tuđmanu!

MRTVE SRBE UBIJAJU DRUGI PUT: Posle rehabilitovanog Stepinca imaćemo i sveca Pavelića

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 4 Pogledaj sve komentare
SRBIN iz Skoplja's picture

SRBIN iz Skoplja

Valjda će se naći neko pametne glave u EU pošto očigledno da kroasane mogu tamo zaustaviti u njihovom divljanju a na nama je ne baviti se zlotvorima uopšte i ne davati publiciteta njima...jednostavno ustaška g...a staviti na ignore! Stićiće njih pravda!

0 | 0
Joca's picture

Joca

Ustaše su se povampirile, ovo je neverovatno...

0 | 0
Anonimus's picture

Anonimus

Rehabilitivanje četništva i negacija genocida u Srebrenici je izgleda "normalno".

0 | 0
DejanDikić's picture

DejanDikić

1. Četnici su regularne vojne formacija iz prvog i drugog svetskog rata. Ustaše su Hitlerova gerila, nikada priznati kao regularna vojska. Čak ni od samog Hitlera. 2. U Srebrenici se dogodio masovni zločin kojeg se ogromna većina Srba stidi i koji osudjuje. U Jasenovcu su dogodio genocid. Masovno ubijanje svih pripadnika jednog naroda bez obzira na uzrast (od beba do staraca) i pol.

0 | 0

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
15 Beograd