fbpx
Skip to main content
pruga

Rekonstrukcija pruge Ruma-Golubinci na Koridoru 10

Foto: Profimedia
BEOGRAD - Radovi na rekonstrukciji i modernizaciji pruge Ruma-Golubinci na železničkom Koridoru 10, koji će se finansirati ruskim kreditom, počinju danas u Golubincima, najavile su Železnice Srbije.

Vrednost radova je oko 48,7 miliona dolara i njihov početak označiće generalni direktor Železnica Srbije Miroslav Stojčić i direktor kompanije Ruskih državnih železnica "RŽD Internešnal" Sergej Pavlov.

Rok za završetak radova na deonici Ruma - Golubinci je 205 radnih dana.

Pruga Golubinci - Ruma se nalazi između Beograda i Šida, a radovi će početi na putnom prelazu na tzv. bloku 2 u Golubincima, oko 300 metara od železničke stanice Golubinci u pravcu Rume.

Radove izvodi "RŽD Internešnal", koja je zadužene za realizaciju ruskog kredita u našoj zemlji, prema projektnoj dokumentaciji koju je uradio Saobraćajni institut CIP.

Radovi se finansiraju ruskim državnim kreditom za modernizaciju srpskih železnica ukupne vrednosti 800 miliona dolara.

Na toj deonici radovima će biti obuhvaćena rekonstrukcija i modernizacija građevinske i elektrotehničke infrastrukture po desnom koloseku između stanica Golubinci i Ruma, uključujući i stanicu Putinci.

Ukupno će biti rekonstruisano oko 18 kilometara (km) koloseka na otvorenoj pruzi i četiri koloseka u stanici Putinci, gde će biti ugrađene i četiri nove skretnice.

Rekonstruisano će biti i šest putnih prelaza preko oba koloseka, a revitalizovaće se i kontaktna mreža, signalno-sigurnosna i telegrafsko-telefonska oprema.

Saobraćaj se na deonici između Golubinaca i Rume trenutno odvija brzinom od 30 km na sat. Nakon ovih radova vozovi će saobraćati brzinama od 120 km na sat, to jest istom brzinom kojom se saobraćaj odvija po levom koloseku. Time će, osim skraćenja vremena vožnje vozova, biti povećana propusna moć pruge.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
5 Beograd