fbpx
Skip to main content
Problem sa zanokticama

Rešite se zanoktica na jednostavan način

Foto: Profimedia
Zanoktice nisu samo estetski problem, ako ne brinete o njima ili ih negujete na pogrešan način mogu izazvati bolne infekcije.

Koža oko noktiju je posebno osetljiva i jedan je od najizloženijih delova tela. Da bi uvek bila nježna i meka, dovoljno je da usvojite tri jednostavna pravila.

Pažljivo koristite makazice – Mnoge žene seku zanoktice i kožu oko noktiju kako bi ruke izgledale uredno i negovano. Na ovaj način se nikada neće rešiti suve i grube kože, ali možete uzrokovati infekcije. Ako vam toliko smeta, kožicu iznad nokta nežno potisnite prema gore – nikako je ne secite.

Važna je higijena – Ruke perite često, ali koristite sapun za osetljivu kožu. Izbegavajte proizvode koji sadrže alkohol. Ruke zaštitite rukavicama kad čistite i koristite agresivne proizvode za čišćenje. Ruke perite mlako ili hladnom, nikako vrućom vodom koja isušuje kožu.

Hidrirajte kožu ruku – Zanoktice najčešće prate suvu kožu. Zato je važno da koža ruku uvek bude hidrirana. Ruke negujte bogatom hidratantnom kremom ili uljima kao što su kokosovo, maslinovo ili bademovo.

(ljepota.ba)
 

SD lepota

SD vesti

SD astro

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Slaba kiša
17 Beograd