fbpx
Skip to main content
Poplava

RHMZ: Vodostaji iznad upozoravajućeg nivoa!

Foto: Tanjug
BEOGRAD - Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da se danas u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji očekuje 10 do 15 litara, a u ostalim krajevima pet do 10 litara kiše po metru kvadratnom.

Na Kolubari kod Valjeva, Slovca i Belog Broda vodostaj je iznad granica vanredne odbrane od poplava sa tendencijom manjeg opadanja.

Na Ljigu kod Bogovađe vodostaj je, kako se navodi u upozorenju Zavoda, iznad upozoravajućeg nivoa sa tendencijom stagnacije i manjeg opadanja.

Na gornjem toku Tamnave kod Koceljeva vodostaj je u stagnaciji i manjem opadanju.

Na Ubu vodostaj je u stagnaciji i nalazi se iznad granice vanredne odbrane od poplava sa tendencijom stagnacije i manjeg opadanja tokom 16. maja.

RHMZ navodi i da je na Savi kod Jamene i Šapca vodostaj iznad granice vanredne odbrane od poplava, a kod Sremske Mitrovice nešto ispod granice vanredne odbrane sa tendencijom većeg porasta do 19. maja.

Na gornjem toku Jadra kod Osečine i Zavlake vodostaj je, kako se navodi, u manjem opadanju, a nizvodno kod Lešnice u stagnaciji i kretaće se iznad granice vanredne odbrane od poplava tokom 16./17. maja.

Na Drini kod h.s. Radalj vodostaj je znatno iznad upozoravajućeg nivoa sa tendencijom stagnacije i manjeg opadanja.

RHMZ upozorava i da je na Jasenici vodostaj iznad granice vanredne odbrane od poplava sa tendencijom stagnacije i manjeg opadanja tokom 16. maja.

Na Kubršnici, Resavi i Lugomiru granice vanredne odbrane od poplava su prevaziđene sa tendencijom stagnacije i manjeg opadanja tokom 16. maja.

Na Mlavi i Peku vodostaji su iznad granica vanredne odbrane od poplava sa tendencijom manjeg porasta tokom 16./17. maja.

Na Belom Timoku kod Zaječara i na Crnom Timoku kod Gamzigrada vodostaji su iznad upozoravajućih nivoa (mere pripravnosti) sa tendencijom manjeg porasta tokom 16./17. maja.

Na slivu Toplice vodostaj će se kretati nešto iznad granice redovne odbrane od poplava sa tendencijom stagnaciije i manjeg opadanja tokom 16./17. maja.

Na Moravici, Bjelici i gornjem toku Zapadne Morave vodostaji su, kako tvrde u RHMZ-u, iznad upozoravajućih nivoa sa tendencijom manjeg opadanja tokom 16. maja, a na donjem toku Zapadne Morave vodostaj će biti u umerenom porastu tokom 16./17. maja, a zatim u manjem opadanju.

Na Neri, Brzavi i Moravici vodostaji će se približiti upozoravajućim nivoima (merama pripravnosti) tokom 16./17. maja.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
13 Beograd