fbpx
Skip to main content
komunalna policija

Ristić: Beograd zahteva veći broj komunalnih policajaca

Foto: Youtube Printscreen
BEOGRAD - Načelnik Komunalne policije u Beogradu Nikola Ristić izjavio je danas da bi izmene i dopune Zakona o komunalnoj policiji trebalo da predvide veći broj komunalnih policajaca u glavnom gradu.

Ristić je istakao da su trenutno izmene i dopune zakona o komunalnoj policiji "još na Vladi Srbije", da se očekuje da će potom biti upućene u skupštinsku proceduru i dobiti "svetlost dana". On je rekao da je to neophodno da bi se sproveo konkurs za posao u komunalnoj policiji, za koji postoji veliko interesovanje.

"Očigledno je da Beograd kao milionski grad zahteva mnogo veći broj komunalnih policajaca, zbog broja poziva koje imamo, to je 40.000 intervencija godišnje", istakao je Ristić.

Prema njegovim rečima, milionski grad kao što je Beograd sa 17 gradskih opština funkcioniše sa samo 311 komunalnih policajaca. On je ukazao da je najveći problem "što ne možemo na vreme da odgovorimo na pozive naših građana" i da "ponekad građani čekaju na našu intervenciju i po sat i po vremena".

Ristić je rekao da kurs za komunalnog policajca traje tri meseca i da se sprovodi u centrima Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prema najavama iz Skupštine Beograda, kako je rečeno, u glavnom gradu će do polovine iduće godine biti zaposleno još 1.000 komunalnih policijaca.

Pogledajte i: 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd

Korona skener

Korona virus COVID-19