fbpx
Skip to main content
banka

RODITELJI, POŽURITE! Ako ispunjavate OVE USLOVE sleduje vam i do 73.000 DINARA

Foto: Profimedia
Potrebno je da ispunjavate dva uslova

Zahteve za refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe trebalo bi podnositi u nadležnoj filijali Poreske uprave prema mestu prebivališta roditelja koji podnose zahtev

Roditelji koji kupuju hranu i opremu za bebu imaju mogućnost da od danas pa do 15. jula predaju zahtev za refundaciju PDV-a na tu kupovinu.

NOVI NAMET PUŠAČIMA: Od danas poskupljuju cigarete, i to ne malo!

Pravo na refundaciju imaju roditelji, odnosno staratelji bebe, čiji ukupan neto prihod u godini koja prethodi godini u kojoj se podnosi zahtev iznosi manje od 1.012.766 dinara, objavljeno je na sajtu Poreske uprave Srbije (PURS).

Drugi uslov je da je ukupna imovina roditelja ili staratelja, na koju se plaća odgovarajući porez, manja od 24,68 miliona dinara.

PARE OD AKCIJA BIĆE ISPLAĆENE DO KRAJA JULA: Evo koliko će novca građani dobiti od Telekoma

Pravo na refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe može da se ostvari do ukupnog iznosa od 73.847 dinara za bebu starosti do dve godine.

Ćerka sa majkom i ocem
Foto: Profimedia

Naime, kupac hrane i opreme za bebe u prvoj godini starosti bebe može da ostvari refundaciju PDV-a najviše u iznosu do 42.198 dinara, a od navršene prve do navršene druge godine, u iznosu do 31.648 dinara.

Pravo se ostvaruje na osnovu pisanog zahteva na obrascu RFNB, uz koji moraju biti dostavljeni i fiskalni računi, kao i fotokopije i spisak brojeva tih fiskalnih isečaka.

VAŽNA VEST ZA SVE KOJI IMAJU KREDIT U ŠVAJCARCIMA: Evo šta će biti sa frankom posle Bregzita

Zahteve za refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe trebalo bi podnositi u nadležnoj filijali Poreske uprave prema mestu prebivališta roditelja koji podnose zahtev.

Nadležne filijale, kad iskontrolišu ispunjenost uslova za ostvarivanje prava na refundaciju donose o tome odgovarajuća rešenja u propisanim rokovima.

GRAĐANI SRBIJE POŽURITE: Imate još nekoliko dana da VRATITE OD BANKE I DO 4.000 EVRA

Poreska uprava je na osnovu podnetih zahteva u februarskom roku 2016. godine donela 38.971 rešenje za refundaciju PDV-a u ukupnom iznosu od 241,25 miliona dinara.

U prošloj godini, broj donetih rešenja je 61.429, a iznos refundacije PDV-a 351,19 miliona dinara.

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd