Skip to main content
devojčica iz Kine

RODITELJI SU JE NAPUSTILI, JER NEMA RUKE: Ona sada ima 7 godina i može SVE OVO (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen/Barcroft TV
U početku je to bila tužna priča, ali...

Rođena je bez ruku, a posle dve godine života roditelji su je dali na usvajanje. Sada ima sedam godina i vrlo je srećna u domu bračnog para Kristine i Džeremi Grina oz Jute, inače njenih usvajatelja.

U početku ništa nije mogla da radi, ali vremenom je stopala osposobila za brojne aktivnosti. Jela je, pisala, čak je i dobro vozila bicikl.

- Sećam se kada smo je tek usvojili i dali joj njen prvi sladoled u kornetu. Spremala sam se da je nahranim i držala ga pred njom, a ona ga je samo zgrabila svojim malim stopalima i počela ga sama jesti. Bili smo potpuno oduševljeni i od tog trenutka smo znali da ona može sve – pričala je Kristina.

Par je bio u procesu usvajanja i Sofine starije sestre, Leksi, kada su prvi puta ugledali Sofi.

U to vreme, simultano usvajanje dva deteta iz Kine nije bilo dozvoljeno, ali kako su obe devojčice bile sa invaliditetom, Grinovi su dobili odobrenje.

- Sofi je imala te prekrasne velike oči i, ustvari, njih smo primetili i pre nego što smo i pomislili na činjenicu da nema ruke - seća se Kristina.

SINA SU HTELI DA OTRUJU NA ROĐENJU: Onda se desilo nešto neverovatno i humano! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

PRAVA ISTINA: Ovo većina porodilja KRIJE, ali ova mama objavljuje BEZ CENZURE! (FOTO)

Upravo zbog toga, između Leksi, koja je slepa, i Sofi postoji posebna veza. Tako su slatke zajedno. Leksi deluje kad nešto treba uhvatiti, a Sofi, kad nešto treba videti. Kako Kristina objašnjava, pravi su tandem u šta su se ona i njen suprug zapravo i zaljubili.

Sofi ne samo da je sposobna za život, već igra i balet. Mentalno je jaka osoba i uz pomoć svojih usvajatelja uspela je da se nosi sa negativnim komentarima i neprijatnim pogledima na ulici.

- Naučili smo je da daje zabavne odgovore ako se nađe u neugodnoj situaciji. Često je pitaju zašto nema ruke, na šta ona redovno odgovara „zakopala sam ih“ ili „pojeo ih morski pas“ - priča Kristina.

Toliko je vesela, ima toliko puno duha. Tako je slatka i brižna. Sofi se nada da će njena priča navesti i druge da usvoje decu iz siromašnijih zemalja.

Inače, Džeremi i Kristina, koju su već udomili sedmoro dece sa smetnjama u razvoju, motivišu druge da to isto učine.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD porodica

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd