fbpx
Skip to main content
Jaguarov Virtual WIndscreen sistem

Sa Jaguarom vožnja postaje video-igra (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen
Granica između stvarnosti i imaginacije zamagljena je zanimljivim izumom britanske auto kuće.

Trkačke video igre jedan su od najpopularnijih gejmerskih fetiša. Driver, Need For Speed, GranTurismo i mnoge druge milionima nas pružale su, i pružaju, veliki gušt. Jaguar se potrudio da spoji virtuelno i realno, da udruži trenutke za volanom pravog automobila sa grafikom video-igre. Doduše, možda je to uradio i previše kvalitetno, toliko dobro da je granica između stvarnog i nestvarnog nestala.

Na ekranu se očitava statistika koja podrazumeva broj pređenih krugova, aktuelno vreme, najbolje vreme, brzinu kretanja. Stavke koje privlače pažnju tek slede - distanca od obližnjeg automobila, njegovo trenutno vreme i pozicija na listi, kao i tzv. "duh automobil" - siluetu koja prikazuje prethodna vremena drugih vozača, kao i najbolje vreme na datom sektoru staze. Tu je i fiktivna središnja linija koja menja boje. Zelena znači da možete slobodno pojačavati gas, žuta poziva na stagnaciju i pripremu za crvenu koja poručuje da je vreme za kočenje.

Sistem koji se oslanja na dve kamere, napred i pozadi, osmišljen je da zadovolji apetite onih vozača koji su svojevrsni zavisnici o novim tehnologijama, pametnim telefonima i ostalim informatičkim sadržajima. Jedina zamerka koju imamo na ovaj krajnje zanimljiv i dopadljiv koncept jeste bezbednost. Toliko je zabavan da može da skrene pažnju sa suštine vožnje - bezbednog stizanja od tačke A do tačke B.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Slaba kiša
17 Beograd