fbpx
Skip to main content
Samoodbrana spašava život!

Samoodbrana spašava život! (VIDEO)

Foto: Profimedia
Suština je u jednostavnosti. Pribranost je odbrana!

Samoodbrana spašava život!
Foto: Profimedia

Ako ste mislile da je nemoguće da se odbranite od muškarca, varate se! Ne meri se sve snagom i jačinom, već snalažljivošću i pribranošću gde ćete prvo koristiti mozak, a potom ruke, noge, zube i glas. Morate biti spremne na nepredviđene okolnosti iz kojih ćete izaći kao pobednice.

Potezi iz različitih borilačkih veština koje ste uspešno naučile kroz treninge, pomoći će vam da se izvučete iz bezizlazne situacije.

Najbitnije je naučiti kako izaći na kraj sa sopstvenim strahovima i kako da prevaziđite šok u tom momentu.

Ako ne uspete da pobegnete, vreme je da iskoristite ono što ste učile. Ukoliko se nađete u situaciji kada postajete žrtva, koristite snagu celog tela. Najviše se koristite čvrstim delovima poput lakta, kolena, šaka i nogu. Iskoristite svaku priliku za davanje udaraca ili za beg.

Američka statistika pokazuje da više od 25% žena biva seksualno ugroženo pre 18. godine i da se o tim napadima ćuti. Težinu tom problemu dodaje i činjenica da je veliki procenat napada na žene baš seksualne prirode.

Samoodbrana spašava život!
Foto: Profimedia

Brus Li je rekao: "Odbacite sve nepotrebno". Kada se nađete licem u lice sa napadačem zaboravite na to kako da uzvratite savršen udarac koji će pogoditi ključnu tačku. U tim trenutcima iskoristite budnost svog tela, adrenalin i bez puno razmišljanja pružite otpor.

Žene, budute svesne toga da je samoodbrana potrebna!

Pogledajte video koji će vam pomoći da se odbranite u situacijama u kojima ste fizički napadnute od strane suprotnog pola.

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Napad-odbrana's picture

Napad-odbrana

Uvek je dobro kad zena pruzi otpor napadacu ... ali za to mora da zna barem neke osnove samoodbrane !!! Preporucuje se da prvi udarac bude u predelu lica da bi napadacu odvukla paznju a tek onda glavni udarac nogom ili kolenom u j... iz sve snage !!! najefikasnije ;) onda moze na miru da pobegne ...

0 | 0

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Fog
0 Beograd