fbpx
Skip to main content
Kuba

ŠANSA: U ovoj zemlji ima samo nekoliko agencija za nekretnine

Foto: Profimedia
Kuba bi mogla da postane novi eldorado za tržište nekretnina, koje se postepeno otvara, piše francuski Le Figaro. Kubancima je od 2011. godine dozvoljena prodaja i kupovina nekretnina, ali na ostrvu ima samo par agencija za nekretnine.

Kubanci su uglavnom vlasnici stanova i kuća u kojima žive. Vlasništvo nad imovinom nije menjano nakon revolucije osim u slučaju da je reč o iseljenicima, a stanovi i kuće sagrađene u postrevolucionarnom periodu pripadaju stanarima kojima ih je država dodela.

Do 2011. Kubanci su jedino imali pravo zamene stanove. Zbog nedostatka građevinskog materijala, gradnja je skoro zamrla na tom ostrvu, a većina stanova je u lošem stanju, jer decenijama nisu renovirani.

Francuski predsednik Oland, koji je trenutno u zvanačnoj poseti Kubi, očekuje da će francusko Ministarstvo građevine potpisati sporazume o izgradnji novih infrastrukturnih i stambenih objekata sa predstavnicima kubanskih vlasti.

Osim projekata o izgradnji, na Kubi se otvara ogromna mogućnost za otvaranje agencija za nekretnine, jer u Havani radi jedna agencija za izdavanje smještaja turistima i jedna za prodaju stanova.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
10 Beograd