fbpx
Skip to main content
Fudbalski savez Srbije

SAOPŠTENJE FSS: Srbija neće imati nikakve finansijske obaveze prema Advokatu

Foto: MN Press
Dan posle poraza od Danske, objavljeno je da Dik Advokat više nije selektor "orlova" a tim povom FSS se oglasio saopštenjem.

Dan po odigravanju utakmice Grupe I kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2016. godine u Francuskoj, u kojoj je Srbija na Stadionu Partizana u Beogradu, bez prisustva gledalaca, izgubila od Danske rezultatom 1:3, Fudbalski savez Srbije izdaje sledeće

Saopštenje prenosimo u celosti ...

Na sastanku koji je organizovan po završetku kvalifikacione utakmice Srbija - Danska, a kojem su prisustvovali rukovodioci Fudbalskog saveza Srbije i Dik Advokat, dosadašnji selektor "A" reprezentacije Srbije i iskusni holandski stručnjak obavestio je nadležne da podnosi ostavku na tu funkciju. Od danas, subote 15. novembra 2014. godine, Dik Advokat više nije selektor "A" reprezentacije Srbije.

Fudbalski savez Srbije se zahvaljuje Diku Advokatu na saradnji u prethodnom periodu, tokom koje je pokazao najviši mogući nivo profesionalizma i kooperativnosti, izražavajući u istom trenutku i razočarenje što je saradnja sa iskusnim trenerom na ovaj način morala da bude prekinuta. Naša organizacija želi sve najbolje Diku Advokatu u narednom periodu, na privatnom i profesionalnom planu. U istom trenutku, prekinuta je saradnja i sa asistentima dosadašnjeg selektora, trenerima reprezentacije Bertom van Lingenom i Željkom Petrovićem, kojima se takođe zahvaljujemo na svemu urađenom.

Advokat je odluku doneo u svetlu događaja koji su obeležili period iza nas. Od prekida utakmice protiv Albanije, preliminarne odluke članova Kontrolne i disciplinske komisije UEFA i sinoćnjeg izdanja na utakmici protiv Danske, zaključio je da sa pomoćnicima ne može da promeni ništa na polju podizanju samopouzdanja i timskog kvaliteta igre "A" reprezentacije Srbije.

Takođe, suočeni sa činjenicom da posle prijateljske utakmice protiv Grčke (utorak, 18. novembar 2014, Hanja) do kvalifikacione utakmice protiv Portugalije (29. mart 2015 u Portugaliji) "A" reprezentaciju ne očekuju nikakve obaveze, Dik Advokat sa saradnicima nije želeo da samo prima platu, čime su pokazali odgovornost ka poslu koji su do danas obavljali, što znači da FS Srbije neće imati nikakve dalje finansijske obaveze prema dosadašnjem selektoru i njegovim saradnicima.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Slaba kiša
1 Beograd