fbpx
Skip to main content
dečak, bolest, bolnica, dete, rak, krevet

OTROVALI SE: U bolnici završilo 30 dece iz vrtića

Foto: Profimedia
SARAJEVO - Na Klinici za infektologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu deca iz vrtića ustanove "Deca Sarajeva" neprestano stižu i do sada je pregledano 91 dete, a hospitalizovano ih je 30 pod pretpostavkom da je reč o trovanju hranom, javljaju bosansko-hercegovački mediji.

Sitacija se iz časa u čas menja, deca su pod stalnim lekarskim nadzorom i zajednIčka im je visoka temperatura, dijareja i povraćanje, ali niko nije životno ugrožen.

Roditelji tvrde kako su se deca otrovala obrokom koji je sadržao rezance, jaja i pavlaku i precizira da se radi o mališanima iz sarajevskih vrtića Mašnica, Skenderija, Lastavica i Leptirić.

Nadležni iz Sanitarne inspekcije i Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo su uzeli uzorke, ali nisu još izašli u javnost s preciznim informacijama o uzroku decijih zdravstvenih problema.

Ranije je najavljeno da bi rezultati analize mogli biti poznati tokom dana, no potom je rečeno da se prvi rezultati mogu očekivati tek za 72 sata.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove objavila je saopštenje u kojem navodi da je higijensko-sanitarno stanje centralne kuhinje, u momentu izvršene kontrole, zadovoljavalo zakonom propisane uslove, da svi zaposleni imaju uredne sanitarne knjižice i da se u objektima redovno vrše dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija. 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
19 Beograd