fbpx
Skip to main content
Devojka u donjem vešu

Savršena guza za 60 sekundi!

Foto: Profimedia
Želite da otkrijete jednostvan trik za čvrstu i zategnutu zadnjicu? Istina je da ne morate mnogo da se mučite u teretani! Sledi 9 varijanti ove idealne vežbe.

1. Čučnjevi sa stolicom – Okrenite leđa stolici, ramena povucite unazad, isprsite se i podignite bradu, stopala držite u širini ramena. Polako spuštajte zadnjicu na stolicu, dodirnite je i onda se podignite.

2. Standardni čučnjevi – Uspravite se zabačenih ramena, isprsite se sa podignutom bradom, ramena i stopala držite u istoj širini. Kukove povucite unazad, stegnite zadnjicu i polako se spuštajte ka podu.

3. Čučnjevi na jednoj nozi – Stanite pored šipke ili drugog stabilnog oslonca, za koji ćete se uhvatiti levom rukom. Podignite desnu nogu pravog kolena. Zatim se savijte u kukovima i spuštajte na levom kolenu, te se polako ispravite. Ponovite seriju i na drugu stranu.

4. Čučnjevi u stranu – Koristite ručne tegiće, kako biste pojačali vežbu. Stanite spojenih nogu, pa koraknite desnom nogom u stranu i spustite se u čučanj. Vežbu ponovite 10 puta, a onda promenite stranu.

Devojka u čučnju
Profimedia

5. Kružni čučnjevi – Stopala razmknite u širinu ramena, težinu prebacite na pete i rotirajte kukova unazad u standardni čučanj. Iz tog položaja skočite 180 stepeni tako da se okrenete na suprotnu stranu, a potom u početni položaj. Ponovite 10 do 15 puta, a onda promenite stranu.

6. Božanski čučanj – Raširite noge i stopala okrenite ka spolja, poput 'plije' poze u baletu. Savijte se u kolenima, tako da vam butine budu paralelne sa podom. Za dodatni izazov, skočite i prizemljite se u položaj čučnja.

7. Sumo čučanj – Raširite noge, paralelnih stopala i povucite kukove u standardni čučanj. Vratite se u stajaći položaj uz šut desne noge pravo ispred tela, potom isto učinite sa drugom nogom.

8. ''Pehar'' čučanj – U standardnom čučnju spojte šake ispred grudi, laktova udaljenih od tela. Spuštajte se što više možete ka podu, prebacujući težinu na pete.

9. Čučanj uz skok – Jednostavno, standardni čučanj kombinujte sa skokom.

Svaku vežbu radite u seriji između10 i 20 ponavljanja.

(yahoo.com)

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd