fbpx
Skip to main content
krv

SEKTA ILI PREVARANTI? Lažno se predstavljali i hteli ljudima da vade krv

Foto: Profimedia
NOVI SAD - Pozive su građani dobijali na fiksne telefone, a pošto im je ponuđena ta usluga i poručeno im da se za nju prijave, oni su pozivali Dom zdravlja i pokušavali da uđu na spisak.

Novosađane su u poslednje vreme pozivala lica koja su se lažno predstavljala kao zaposleni u Domu zdravlja i nudili im vađenje krvi u stanovima.

Pozive su građani dobijali na fiksne telefone, a pošto im je ponuđena ta usluga i poručeno im da se za nju prijave, oni su pozivali Dom zdravlja i pokušavali da uđu na spisak.

Kako ovim povodom poručuju u Domu zdravlja, takvu akciju ova ustanova ne sprovodi i radi se o prevari, što za portal 021 napominje pomoćnica direktora za zdravstvenu ustanovu dr Ljeka Popov.

"Dom zdravlja organizuje niz akcija za Novosađane, ali ih o istim i obaveštava putem medija i na zvaničnom sajtu Ustanove, te apelujemo na građane da provere i prijave svaku ovakvu sumnjivu akciju policiji. Mi na ovaj način ne komuniciramo sa građanima", navodi dr Popov.

Nije poznato u kakve svrhe bi krv dobijena na ovaj način bila iskorištena, i da li su u pitanju prevaranti koji su na ovaj način hteli da zarade, ili, pak, pripadnici neke od sekti kojoj bi krv poslužila prilikom obavljanja rituala.

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
-1 Beograd