fbpx
Skip to main content
Siniša Mali

Siniša Mali: Karte za prigradska naselja biće jeftinije

Foto: Beta
Svestan sam nelogičnosti u postojećem tarifnom sistemu i mi već uveliko radimo na tome da ga poboljšamo, ističe gradonačelnik Siniša Mali, povodom peticije koju su Obrenovčani pokrenuli, a kojom traže pojeftinjenje prevoza i pozivaju na bojkot "Bus plus" sistema.

Siniša Mali je najavio krupne promene tarifnog sistema koji će obezbediti jeftiniji prevoz, naročito građanima koji žive u prigradskim naseljima. Na projektu se već mesecima radi.

"Verujem da niko od građana Beograda ne razume šta je ITS 1, a šta ITS 2, a ta nelogičnost postoji već godinama. Upravo zbog toga želimo da kroz novi sistem uvedemo zone koje postoje u svakoj svetskoj metropoli. Radna verzija dokumenta koji pripremamo, a koji će unaprediti gradski prevoz, trenutno razmatra četiri zone. Sa sve četiri zone biće obuhvaćene sve gradske i prigradske opštine grada Beograda", kaže Siniša Mali za Blic.

Biće, kako ističe, obezbeđen pravedniji odnos prema svim građanima koji koriste javni prevoz, a jedna cena karte će važiti za iste destinacije, bez obzira na to da li se građani voze vozilima GSP, Laste ili privatnih prevoznika.

"Naravno, za svaku pojedinačnu zonu, cene bi bile iste. U sklopu izmene sistema, plan je da kroz uvođenje zona najvećem broju građana, pogotovu građana koji žive u prigradskim opštinama, obezbedimo jeftiniji prevoz", objašnjava gradonačelnik.

On ističe da se radi i na tome da građani od Bus plus kartice imaju i veće koristi, da kroz pograme koje trenutno važe, građani mogu da skupljaju poene i ostvaruju razne popuste u raznim objektima, piše Blic.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Slaba kiša
5 Beograd