Skip to main content
drug nije meta

SINU SU MI POLOMILI I GIPS, NE SMEM DA GA PUSTIM U ŠKOLU: Nasilje u školi u Sevojnu ostaje BEZ ODGOVORA!

Foto: Profimedia/SD
- Ne verujem sam sebi šta doživljavam. Ne smem sina da pustim u školu, jer i kad je pošao u školu sa gipsom vrlo brzo su ga gurnuli - polomio je gips i povredio oko - priča za portal SrbijaDanas.com Mladen Kostić iz Sevojna.

Mladen Kostić, otac dečaka koji već dve godine trpi vršnjačko nasilje u OŠ "Aleksa Dejović" u Sevojnu, za portal SrbijaDanas.com kaže kako ne postoji pravda i odgovor za fizičko nasilje koje je učinjeno njegovom sinu.

S.K. je ruka u gipsu, već dve godine ga maltretiraju vršnjaci, ali i stariji, ali - kazne za nasilnike i uzurpatore sve vreme izostaju.

Više o neverovatnom vršnjačkom nasilju u Staroj Pazovi možete pročitati OVDE.

Kostić kaže kako je sve počelo pre godinu i po dana i da je u početku sve shvatao poprilično bezazleno.

 - Sve te nezgode koje su mu se dešavale sam pripisivao dečijim igrama, šalama... međutim, to je sada otišlo u nedogled sa nasiljem. Pre svega, direktor škole se nije postavio kako treba, za svaki udarac koji je moj sin dobio – kriv je samo moj sin - kaže razočarani roditelj.

Škola bez ikakvog nadzora: Ulazi kako ko hoće

-  Mnogo su ga tukli od petog do sedmog razreda. Ne kažem ja da je moje dete sjajno, nije nijedno savršeno, ali prosto ovoliki propust je strašan. Ni dežurnog policajca, ni adekvatnog direktora, dežurnih učenika ne možete naći u toj školi. Ne mogu ni da isprate čak ko ulazi u školu - priča za naš portal Mladen Kostić.

Kostić napominje kako je njegov sin maltretiran od strane momka koji ima 18 godina, koji je upao na čas španskog i zadirkivao ga.

- On ima 18 godina, punoletan je, dok moj sin S. ima samo 12 godina. Taj dečko je upao na čas španskog i maltretirao ga , nakon čega je nastavnica rekla mom sinu „idi ti kući, ovaj će te prebiti!“.

Sledećeg ponedeljka isti dečko je njegovom sinu slomio ruku.

dečak se stidi
Foto: Profimedia/ilustracija

Strah

 - Ne verujem sam sebi da to doživljavam. Ne smem sina da pustim u školu, jer i kad je pošao u školu sa gipsom vrlo brzo su ga gurnuli, pa je polomio gips i povredio oko. Sad ne smem da ga pustim. I opet ne valja - čim ne ide u školu - stigne mi prijava što ne ide. Kako da ga pošaljem, ne znam šta da radim?! - pita se dečakov otac.

Kostić za naš portal kaže kako se rešenje ne nazire. Iako se razredni starešina se ponudio da pravda časove ukoliko dečak bude izostajao - u tome nikako nije rešenje. Direktor se pravdao sve vreme kako njegov sin od 12 godina uvek „začarka sve“, a otac smatra da je to objektivno nemoguće.

- Kome sam se god obratio, ništa se nije desilo i zato se ovim putem oglašavam i dovelo me je do ovoga dokle jeste, kaže Kostić.

Nestručno lice prepisalo dečaku uput za Psihijatriju

 - On je ležao na hirurgiji, koliko su ga izudarali, pa su mu i sada slomili ruku. Kome god da sam se obratio -  SUP-u, socijalnom radniku - nije vredelo. Iz Centra za socijalni rad dobio je čak uput za Psihijatriju u Palmotićevoj ulici u Beogradu. Niti mi je ko prethodno pregledao dete, i nigde nije pisala dijagnoza kakve bolesti - kaže otac napadnutog dečaka.

Njemu je sve bilo nelogično, jer kad je pitao zašto šalju njegovo dete na ispitivanja, na koju bolest sumnjaju, jer S.K. nikad nije imao potrebu da ide kod psihijatra – dobio je odgovor od stručnog lica kako" ne može da dobije odgovor jer osoba koja mu izdaje nalog za pregled nema licencu za rad sa maloletnim licima!". 

- A ume i sme da napiše uput! - kaže rezignirani otac.

Izjava direktora NEČUVENA!

Inače, direktor škole je za jedan beogradski list ovih dana izjavio da "oni ne mogu da kontrolišu ko kuca i ulazi na vrata".

Komentarišući slučaj pretnji koje je S.K. dobio na času kaže:

- Ta punoletna osoba je bila upozorena da ne sme tako da se ponaša.

Maltretirani dečak vredno pomaže ocu u poslovima

Mladen Kostić kaže kako njegov sin odrasta u velikoj porodici, gde se svi međusobno slažu i poštuju.

- Imam petoro dece, najstarija ćerka mi ima 17 godina, a najmlađa ima 2 i po meseca. Gledam da svako dete izvedem na put i da svakom pružim koliko mogu, ali ovo je sve povezano protiv nas . Da ni bolnica, SUP, škola, i druge institucije nemaju šta da mi kažu. Moj sin je jako vredan, on ume za nekoliko minuta da promeni sve četiri gume na autu, to je vredno dete koje radi kao ja. Voleo bih da ga svi upoznaju, i da vide koliko je vredan i fin dečak - priča njegov otac koji časno živi i radi kao automehaničar.

Pozivamo sve roditelje koji su imali slična traumatična iskustva da podele sa nama svoju priču, kako se o nasilju u školama ne bi ćutalo.

Podrži akciju "Drug nije meta" 

#drugnijemeta   #stopvršnjačkomnasilju

Drug nije meta
Foto: Srbija Danas

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD drug nije meta

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd