fbpx
Skip to main content
Reklama za Pradu

SKANDAL: Pradu optužili da promoviše maloletnički seks! (VIDEO i FOTO)

Foto: Youtube Printscreen
Scena iz reklamnog spota poznate svetske modne kompanije “Prada“ je zabranjena jer po oceni stručnjaka promoviše maloletnički seks.

Na spornoj fotografiji Britanka Mia Got leži na krevetu i kao da voajere poziva na seks, piše Daily mail.

Iako Mia ima 21 godinu, kompanija koja se bavi kontrolom reklamnog materijala ASA(The Advertising Standards Authority), ocenjuje da ona na slici, ali i u celom spotu izgleda kao da ima 16 godina. Oni, kao problem ne vide to što model izgleda mlado za svoje godine, već smatraju da je od strane “Prade“ to namerno urađeno u marketinške svrhe.

Slika za modnu liniju Miu Miu koja se pojavila na duplerici Voga, po rečima "Prade" nije imala za cilj ton koji aludira na maloletničku seksualnu promociju, već da je slika i reklama deo veće modne kampanje.

Oni su se, takođe, branili rečima da se marketinškim materijalom ističe sofisticirana odeća i minimalna šminka.

Ipak, ASA je zabranila ponovno korišćenje ove slike u reklamnon spotu jer smatra da su opravdanja nedovoljna i da slika svakako prikazuje “devojčicu u odeću odrasle osobe koja je zauzela seksualno sugestivnu pozu“ i tvrdi da je od strane modne kompanije to neodgovorno i uvredljivo.

“Model ima mladalački izgled, minimalno šminke i odeću koja joj je naizgled prevelika. Ti elementi doprinose da ona izgleda mlađe od 16 godina. Ona pozira zavaljena u kravetu, a njena delimično otvorena usta pojačavaju utisak da poziva na seks“, kažu iz ASA.

 

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
7 Beograd