fbpx
Skip to main content
Kozmetički proizvodi

Slikovit prikaz trajanja naših kozmetičkih preparata

Mnoge dame ne znaju da i šminka koju koriste ima svoj rok trajanja.

Žene su često sklone da koriste šminku, čak i duže nego što bi trebalo. Kutije u kojima se nalaze naši karmini, senke za oči i kreme bacamo nakon otvaranja, a na proizvodima ne piše koliki je rok trajanja.

Zabrinjavajuće je da žene nisu upoznate sa posledicama do kojih ovakvo postupanje može da dovede. U proizvodima kojima je istekao rok trajanja, može se razviti veoma opasna bakterija- pogotovo u proizvodima koji imaju veze sa očima. One su jako osetljive i o tome mora posebno da se vodi računa.

Posle koliko vremena treba da bacimo određeni proizvodi, može da bude jako zbunjujuće. The Huffington post, istražio je ovaj problem i u razgovoru sa doktorkom Jesikom Krant, osnivačicom Centra za Umetnost dermatologije u Njujorku, došao do podataka koji nam svima mogu biti korisni. 

Jasno je da sve maskare ili losioni nisu napravljeni na isti način, kao i nije svaki proizvod podložan kvarenju. To sve zavisi od niza faktora. Parfemi, će vremenom izgubiti miris ali neće u sebi razviti bakteriju, objasnila je doktorka Krant.

Iako kvarljivost proizvoda nije ista, daćemo vam neke smernice koje je ovaj list slikovito predstavio kroz crtež.

Trajanje kozmetičkih proizvoda

(24sata.hr)

SD lepota

SD vesti

SD astro

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd