fbpx
Skip to main content
trgovina ljudima

UMESTO MASAŽE SEKS: Hapšenja u Sloveniji, devojke iz Srbije terale druge devojke na prostituciju!

Foto: Profimedia/ilustracija
LJUBLJANA - Slovenačka policija je u saradnji sa policijom iz susednih zemalja razbila dve međunarodne mreže trgovine ljudima koje su dovodile devojke iz Srbije i Mađarske u Sloveniju i prisiljavale ih na prostituciju, objavili su slovenački mediji pozivajući se na izvore iz policije

Posle višemesečne istrage kriminalistička policija je utvrdila da su 39-ogodišnja žena i 44-ogodišnji muškarac, oboje slovenački državljani, uz pomoć 34-godišnjeg Mađara i 43-ogodišnjeg Hrvata obilazili siromašne krajeve u Mađarskoj i pronalazili devojke slabog imovinskog stanja kojima su obećavali dobro plaćeni posao u Sloveniji.

Devojke su dovodili u stanove u LjubljaniMariboru i Kopru i prisiljavali na prostituciju, a veći deo zarade zadržavali za sebe.

Na taj način su iskoristili ukupno 14 državljanki Mađarske starosti od 21 do 24 godine.

Svi su osumnjičeni za trgovinu ljudima, a slovenačka državljanka koja je vodila posao je u pritvoru i protiv nje je podignuta tužba za 15 krivičnih dela, dok je za njenim saradnikom iz Mađarske izdata poternica. Još dvojica njihovih saradnika (jedan Hrvat i jedan Slovenac) su na slobodi a i protiv njih su podnete krivične prijave.

Deo devojaka je prebačen u sigurnu kuću radi socijalne rehabilitacije i zaštite.

U drugom slučaju mreže koja se bavila trgovinom ljudima kriminalisti su prijavili 46-godišnjeg Slovenca, 33-godišnju Rumunku, jednog 45-godišnjeg državljanina Srbije i dve 23-godišnjakinje iz Srbije.

Oni se sumnjiče da su u Srbiji pronalazili mlade nezaposlene devojke kojima su obećavali da će u Sloveniji dobiti posao maserki, a onda su ih takođe prisiljavali na prostituciju i pretili im i ucenjivali ih da će njihovim porodicama dojaviti čime se bave ako bi pokušale da se odupru.

Protiv 46-ogodišnjeg Slovenca je podneta i krivična prijava da je protiv pet devojaka primenio fizičku silu od čega su ostali spoljašnji tragovi, a posledica nasilja kome su bile izložene su i dugotrajni psihički problemi zbog čega je žrtvama pružena lekarska pomoć.

Ovom Slovencu su u organizovanju i vođenju poslova pomagali jedan 45-ogodišnji državljanin Srbije koji je pomagao u pronalaženju i prebacivanju žrtava iz Srbije u Sloveniju i jedna 33-ogodišnja državljanka Rumunije.

Za krivično delo trgovine ljudima je zaprećena kazna od tri do 15 godina zatvora.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
15 Beograd