Skip to main content
školsko nasilje

SLUČAJ IZ SEVOJNA PODIGAO PRAŠINU: Otac dečaka s polomljenim gipsom očajan, nadležni imaju drugu priču?

Foto: Srbija Danas
Šta se krije iza priče očajnog oca iz Sevojna?

Mladen Kostić iz Sevojna, otac dečaka koji već dve godine trpi vršnjaško nasilje u OŠ "Aleksa Dejović" ispričao nam je svoje muke, jer, kako kaže, ne zna kako da pronađe rešenje, a kome god se prethodno obratio za pomoć, nije bilo adekvatnog odgovora.

 - Ne verujem sam sebi da to doživljavam – rekao je očajan otac.

Sve je počelo pre godinu dana, naveo je Krstić, ali je tada sve shvatao poprilično bezazleno, jer je nezgode pripisivao dečjim šalama. Ipak, šale su kulminirale tučom i fizičkim nasiljem, da bi njegov sin na kraju završio u gipsu.

- Ne smem sina da pustim u školu, jer i kad je pošao u školu sa gipsom vrlo brzo su ga gurnuli, pa je polomio gips i povredio oko. Sad ne smem da ga pustim. I opet ne valja - čim ne ide u školu - stigne mi prijava što ne ide. Kako da ga pošaljem, ne znam šta da radim?! - pita se dečakov otac.

vršnjačko nasilje
Foto: Profimedia

Direktor škole se danas nije javljao na telefon, a prema prethodnim izjavama "oni ne mogu da kontrolišu ko kuca i ulazi na vrata". Takođe, on je tada za dalje informacije uputio na centar za socijalni rad.

PREKLINJAO JE DA GA PUSTE: "Zatvorili su ga u frižider, a nisu znali da IMA ASTMU!"

U centru međutim tvrde da informacije ne mogu da daju usmenim putem i da će imaju „hitne stvari da obave“, ali da će, kada budu imali vremena, odgovoriti na naša pitanja.

- Sa slučajem smo i te kako upoznati. Slučaj je složeniji nego što verujete. U pitanju je problematično dete, ali ne mogu o tome da govorim dok ne budemo upoznati sa svim informacijama – rekla je za naš portal direktorka Centra za socijalni radu Užicu.

Da li pokušavaju da izbegnu odgovornost ili ipak postoji druga strana priča koja je potpuno drugačija ostaje da se vidi.

Podrži akciju "Drug nije meta"!  #drugnijemeta #stopvršnjačkomnasilju

Drug nije meta
Foto: Srbija Danas

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD drug nije meta

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
29 Beograd