fbpx
Skip to main content
GO SNS

Smenjivanjem bahatih kadrova Vučić uliva poverenje

Foto: Tanjug
BEOGRAD - Direktor Centra za proučavanje alternativa Milan Nikolić smatra da je smenjivanje bahatih kadrova iz redova SNS dokaz da se lideru naprednjaka Aleksandru Vučiću može verovati.

To što Vučić  sada radi dobro će se odraziti na njegov, ali i na rejting stranke, uveren je Nikolić, jer je to pokazatelj da on primenjuje iste kriterijume i za članove svoje partije i za druge javne funkcionere.

GO SNS
Foto: Tanjug

"On je kao i cela stranka ušao na vlast sa dosta slabim kadrovima i ovo je način da ih proverava - ko ume da radi, ko ne, ko je pošten, ko nije i da ih smenjuje", rekao je Nikolić.

Kako kaže, na taj način će postići dva cilja - imaće veću disciplinu u stranci, "jer će ljudi jasno videti da prolazi samo kvalitet", a i ubediće građane da je "iskren reformator i da iskreno želi dobrobit Srbiji".

"I jedno i drugo će unaprediti njegov, inače, visok rejting", uveren je Nikolić. 

Sa tim se slaže i politički analitičar Branko Radun, koji kaže da Vučić nema ozbiljnije rivale u stranci, a u javnosti ima jaku podršku u nameri da menja stvari. 

GO SNS
Foto: Tanjug

Radun kaže da će verovatno biti otpora unutar stranke zbog smenjivanja direktora u javnim preduzećima i u Glavnom odboru SNS, ali je uveren da taj otpor neće biti ozbiljniji.

"Ne može tu nečeg značajnijeg i ozbiljnijeg da bude, zato što Vučić nema neku konkurenciju i rivale u stranci. Nema nikoga u partiji ko bi mogao da organizuje neku opoziciju, a on i u javnosti i u stranci ima plebiscitarnu podršku da menja stvari", kazao je Radun.

Međutim, dodaje da će se najverovatnije buniti grupe i pojedinci čiji interesi budu ugroženi, ali da to neće izazvati neke značajnije probleme u SNS.

Kaže i da treba razlikovati ono što se dešava u stranci od onoga što se dešava u javnim preduzećima, ali da i jedno i drugo vodi do Vučića.

"Mislim da javnost želi promene i želi smene u javnim preduzećima, jer mnoga od njih proizvode veštačke gubitke. Zapravo se kroz javna preduzeća peru pare, a neka od njih bi mogla da budu profitabilna", poručio je Radun.

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd