fbpx
Skip to main content
Sapun

SMRT U BOČICI: Ovo mnogi koriste, a nisu ni svesni da ih polako UBIJA (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen/DNews
Koristite ovo sredstvo? Nikad više posle ovog teksta.

Sredstvo za dezinfekciju ruku je brz i lak način da očistite vaše šake ako nemate pristup sapunu i vodi. Ali bez obzira na to da li ste navikli da ga koristite stalno ili samo onda kada baš morate, iznenadiće vas činjenica da ono nije zdravo za vašu kožu, kao ni za organizam.

Osnovna ideja je da triklosan, osnovni sastojak u svim sredstvima za dezinfekciju, ubija SVE bakterije na vašoj koži, zajedno sa onim dobrim koje čine vaš imunitet otpornim na nečistoću. Ali, to nije sve - daleko od toga.

Korišćenje ovog sredstva takođe povećava apsorpciju BPA (bisfenol-A) u vašoj koži. BPA se koristi u proizvodnji skoro sve tvrde plastike na tržištu. BPA se u našem telu ponaša slično hormonu, i efektivno remeti naš endokrini sistem.

BPA
Foto: Youtube Printscreen/DNews

Ovo dovodi do hormonskog disbalansa u organizmu, bolesti srca, raka, čak i dijabetesa. Budući da BPA sam po sebi "curi" u našu hranu iz plastičnih posuda, čišćenje ruku sredstvom za dezinfekciju pre jela povećava apsorpciju ovog opasnog jedinjenja i do 100 puta. Ne 100 posto - 100 puta. 

Ni to nije cela priča. Znate one račune iz fiskalnih kasa koje svi dobijamo u prodavnici? Ispostavlja se, oni su puni BPA, i rukovanje njima nakon čišćenja ruku, kao i čišćenje ruku nakon rukovanja računima, povećava apsorpciju ove smrtonosne hemikalije.

PODELITE ovu priču kako bi svi bili upozoreni na opasnost.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd