fbpx
Skip to main content
Bil Klinton

SNIMLJEN SLUČAJNO - Oko čega se to Bil Klinton ne slaže sa Hilari?

Foto: Profimedia
Bivši američki predsednik Bil Klinton snimljen je kako se spontano saglasio s ocenom o izraelskom premijeru Benjaminu Netanijahuu, koja je sasvim suprotna javnom stavu njegove supruge Hilari Klinton.

Klinton je potvrdno odgovorio na komentar da Netanijahu nije čovek koji će sklopiti mir sa Palestinom u razgovoru sa propalestinskim aktivistom u Ajovi tokom vikenda, preneli su svetski mediji pisanje izraelskog lista " Haarec".

On i njegova supruga bili su zajedno na jednom političkom skupu skupu u toj državi. "Ako ga ne primoramo da sklopimo mir nećemo imati mir... Netanijahu nije taj momak", rekao je jedan neidentifikovani propalestinski aktivista Klintonu, kako je preneo "Njujork post".

"Ja se s tim slažem", rekao je Klinton, izgleda ne znajući da se razgovor snima kamerom. Poznavoaci političkih prilika su tu posetu Klintonovih videli kao mogući znak da će se ona kandidovati za predsedničke izbore. Njen suprug se složio s propalestinskim aktivistom kada se ona udaljila od njih.

U nedavnom intervjuu za magazin "Atlantik" Hilari Klinton je izrazila čvrstu podršku Izraelu i branila Netanijahua. Mediji u SAD podsećaju da je imala nekoliko nesporazuma s njim dok je bila držvni sekretar SAD, ali da su te razlike prevaziđene. "Videla sam Netanijhuovo kretanje od protivnika dvodržvnog rešenja do objave svoje podrške za to", rekla je ona pomenutom magazinu, dodavši da je Netanujahu došao do toga da razmatra razne opcije nalik na bivšeg izraelskog premijera Ehuda Baraka, što je "veoma daleko od onoga što on jeste i sa čim se dobro oseća."

"Njujork post" prenosi da su Klintonovi odbili da komentarišu za izraelski list razmenu mišljenja sa propalestinskim aktivistom. 

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd