fbpx
Skip to main content
Tomislav Nikolić i Ištvan Pastor

Sporazum naprednjaka i SVM u sredu

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) i Savez vojvođanskih Mađara (SVM) trebalo bi i zvanično da stave potpis na dogovor o zajedničkom učešću u budućoj vladi u sredu, 23. aprila, prenose Večernje novosti.

Tako će dan pošto predsednik države Tomislav Nikolić za mandatara odredi lidera naprednjaka Aleksandra Vučića, početi konačno sklapanje mozaika budućeg ministarskog tima, koji će biti poznat do 27. aprila.

U koalicionom sporazumu koji će potpisati SNS i SVM, između ostalog, naći će se i deo u kojem se budući partneri obavezuju da će u fokusu njihove politike posebno biti poljoprivredna, socijalna pitanja i privreda, kao i specifična manjinska pitanja.

"Mi insistiramo da u tekstu sporazuma bude i obaveza da do 6. juna bude donet novi statut pokrajine, a do kraja godine i Zakon o finansiranju",  rekao je član Predsedništva SVM Balint Pastor.

On objašnjava da će oni dobiti državne sekretare u resorima privrede, poljoprivrede, infrastrukture, socijalnih pitanja i zdravstva, kao i zamenike predsednika u dva skupštinska odbora - za EU i poljoprivredu.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
17 Beograd